Peliarvio: The Sinking City menee väärään suuntaan

The Sinking City

Frogwares

Pc, PS, X1, ikäraja 18

Kauhupeleille on oma kannattajakuntansa, joka ei ole kovin pieni. Frogwares palaa omalla kauhullaan mestari H.P. Lovecractin maailmaan. Peli ei perustu mihinkään tiettyyn Lovecractin tekstiin, vaan kaikkeen, mitä Cthulhu-mytologia tarjoaa.

Tapahtumat sijoittuvat Lovecraftin suosimalle 1920-luvulle. Päähenkilö on yksityisetsivä, joka saapuu Oakmontin kaupunkiin tutkimaan, mikä ihme paikkakuntaa oikein riivaa. Yliluonnolliset voimat tekevät tuhojaan, eikä kukaan tiedä miksi.

Sinking City on perinteinen tarinavetoinen seikkailupeli, joka perustuu tutkimiseen ja päättelyyn. Paitsi, että näin ei ole, vaikka toki pitäisi olla. Tyylilajia on ”uudistettu” väärään suuntaan lisäämällä mukaan taisteluita. Ne ovat pelkkää sekasotkua ja täynnä teknisiä ongelmia.

Onneksi kauhutunnelma on vahva ja luotu maailma sekä tummantyylikäs että Lovecraftille uskollinen. Kauhufani onkin vaikean ongelman edessä: kuinka paljon teknisiä ja pelillisiä ongelmia voidaan antaa anteeksi tarinallisesti kiehtovan kauhuseikkailun vuoksi? Päivityksiä odotellessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .