Perjantai 4.11. elokuvat

12 apinaa

Terry Gilliamin ohjaama jännäri 12 apinaa (Twelve Monkeys, 1995) on scifiä parhaimmillaan ja fiksuimmillaan. Tulevaisuudesta lähetetään nykyaikaamme vanki (Bruce Willis), jonka tehtävä on selvittää lähes koko ihmiskunnan tuhonneen viruksen alkuperä.

MTV3 klo 22.45-01.15

Mitä olet halunnut tietää seksistä

Woody Allenin komedia Mitä olet halunnut tietää seksistä (Everything You Always Wanted to Know About Sex But Were Afraid to Ask, 1972) koostuu seitsemästä seksiteemaisesta jaksosta. Hyviä vitsejä ja letkautuksia riittää jopa tuhlattavaksi. Huumori on täysin reikäpäistä.

Yle Teema klo 21.05-22.30

Emily Rosen riivaaja

Katolista pappia (Tom Wilkinson) syytetään oikeudessa opiskelijatytön kuolemasta. Kirkonmies siirtää vastuun paholaiselle, jota hän yritti manata naisesta pois. Kauhudraama Emiry Rosen riivaaja (The Exorcism of Emily Rose, 2005) toimii odotuksia paremmin. Käsikirjoituksessa on jopa järkeä, eikä lopputulos ole pelkkä Manaaja-kopio.

TV5 klo 21.00-23.20

Surfer Dude

Mikäli surffaus ja marijuana ovat juttusi, Surfer Dude (2008) on elokuvasi. Pääroolin vetää Matthew McConaughey, joka erittää rentoa surffarijäbää.

Nelonen klo 22.00-23.45

Metsän siimeksessä

Illan heikommassa kauhuleffassa Metsän siimeksessä (Woods, 2006) ohjaaja Lucky McKee kierrättää giallo-legenda Dario Argentoa. Eletään vuotta 1965. Vanhemmat ovat lähettäneet kapinallisen Heather-tyttärensä syrjäiseen tyttökouluun. Koulua ympäröi synkkä metsä. Arvatkaa itse loput. Elokuvan ansiot ovat lähinnä visuaalisessa toteutuksessa.

Sub klo 00.30-02.20

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.