Perjantain 11.11. elokuvat

Keskiyön cowboy

Aikoinaan sisällöllään kohua herättänyt Keskiyön cowboy (Midnight Cowboy, 1969) on nykyään vain laatudraama. Elokuva kertoo Teksasista New Yorkiin saapuvan naiivin mieshuoran (Jon Voight) ja paikallisen laitapuolen kulkijan (Dustin Hoffman) ystävyydestä.

Yle Teema klo 21.45-23.35

Villi joki

Ydinperhe lähtee harrastamaan koskenlaskua. Loma menee pilalle sattumalta kohdalle osuvien väkivaltaisten roistojen vuoksi. Äitiä Villissä joessa (The River Wild, 1994) näyttelevä Meryl Streep ei pääse esittämään parastaan, kun taas Kevin Bacon on ihanan inhottava pahispomo.

MTV3 klo 23.25-01.40

Collateral - väärä aika, väärä paikka

Ohjaaja Michael Mann tyylittelee koko rahalla tunnelmallisessa draamajännärissä Collateral (2004). Palkkamurhaaja (Tom Cruise) ottaa keikkakuskikseen Los Angelesin yöhön ihan tavallisen taksinkuljettajan (Jamie Foxx).

Nelonen klo 22.00-00.25

Velipuolet

Nelikymppisistä, kotona asuvista luuseripoikamiehistä (Will Ferrell, John C. Reilly) tulee yllättäen velipuolia. Hauskalta teoriassa vaikuttava Velipuolet (Step Brothers, 2008) pettää odotukset. Kun komedia ei toimi, niin se ei toimi.

TV5 klo 21.00-23.00

Kauna

Tokiossa asuva amerikkalainen vaihto-oppilas (Sarah Michelle Gellar) ottaa vastaan työn vanhan naisen hoitajana. Perheen talo on kuitenkin kirottu. Hollywood-Kauna (The Grudge, 2004) on uskollinen japanilaiselle alkuperäisversiolle. Ohjaajakin on sama, Takashi Shimizu. Kummitustalotarinoita on maailma pullollaan, mutta Kauna onnistuu luomaan aika onnistuneen, hyvällä tavalla piinaavan tunnelman.

Nelonen klo 01.50-03.45

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.