Perjantain 12.10. elokuvat

X-Files: Usko koetuksella

MTV3 klo 23.05–01.10

Yliluonnollisia ilmiöitä tutkivat X-osasto on suljettu vuosia sitten, kun FBI kutsuu Mulderin (David Duchonvy) ja Scullyn (Gillian Anderson) takaisin auttamaan kadonneen agentin löytymisessä. X-Files: Usko koetuksella (X-Files: I Want to Believe, 2008) on vakava jännäri ilman avaruusolentoja.

 

Kunniattomat paskiaiset

TV5 klo 21.00–00.05

Tarantinon röyhkeässä ja väkivaltaisessa sotasadussa Kunniattomat paskiaiset (Inglourious Bastards, 2009) natsit saavat maistaa Ranskassa omaa lääkettään.

 

Vaarallinen tehtävä II

Nelonen klo 21.30–00.05

Onhan se nätti mutta ei sitten mitään muuta. Nimittäin toimintajännäri Vaarallinen tehtävä II (Mission: Impossible II, 2000), jossa agentti Ethan Huntia (Tom Cruise) avustajineen työllistää tappajavirus ja sen vastalääke.

 

Poutapilviä ja lihapullakuuroja

TV5 klo 19.15–21.00

Hauskasti sekopäisessä animaatiossa Poutapilviä ja lihapullakuuroja (Cloudy with a Chance of Meatballs, 2009) Flint keksii koneen, joka muuttaa veden ruuaksi.

 

Operation Endgame

Kutonen klo 22.00–23.40

Nuoren agentin ensimmäisenä työpäivänä hänen pomonsa tapetaan, ja päämajabunkkerin itsetuhojärjestelmä käynnistyy. Kuulostaa jännäriltä, mutta Operation Endgame (2010) on oikeasti kehnohko toimintakomedia.

 

C.R.A.Z.Y.

Yle Teema klo 21.40–23.45

Kanadalaisessa draamassa C.R.A.Z.Y. (2005) seurataan uskonnolliseen ja tiukkapipoiseen perheeseen syntyneen Zacharyn kasvamista 1960-luvun alusta aikuisuuteen. Rock ja seksuaalisuus ovat tärkeä osa Zacharyn elämää.

Uusimmat

Tänään

"Kun miehet vanhenevat kysytään, onko tässä mitään järkeä!" – Jyväskyläläinen Swallow the Sun julkaisee levyn neljän vuoden tauon jälkeen

Jyväskyläläinen baarimestari Ella Lappalainen haki drinkkioppia Euroopasta: "Valomerkki tuli sitten, kun asiakkaat halusivat poistua"

Jyväskylän Vanhan Hautausmaan työnjohtaja Liisa Kontunen on ollut töissä hautausmaalla 17-vuotiaasta – itselleen hän ei hautaa halua ollenkaan

Konnevedellä lapsuuskesiään viettänyt kokki Pipsa Hurmerinta laittaa uuden vaihteen silmään

66-vuotias ylilääkäri lenkkeilee työmatkansa Keski-Suomen keskussairaalalle joka päivä noukkien roskia – kilometrejä kertyy vuodessa toista tuhatta

Suomalaisessa aikuisviihteessä on paljon pielessä, sanoo alalla työskennellyt Mira Villman

"Minä odotin ja odotin 20 vuotta" – Isä jo ihmetteli, mikä alle parikymppistä tytärtä vaivaa, kun tämä vain kuunteli huoneessaan Veikko Ahvenaisen levyjä

Svengaavaa joulumusiikkia tarjolla Viitasaari Areenassa

Rajoilla Ensemble konsertoi Viitasaarella espajanjalaistunnelmissa

Jyväskylässä puheoppinsa saanut Tarja Närhi kertoo, miksi ryhtyi iskelmän puolustajaksi – "Monen mielestä se on pelkkää huttua"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.