Perjantain 13.1. elokuvat

Sanojen salaisuus

Introvertti tehdasduunari Hanna (Sarah Polley) käyttää lomansa öljylauttaonnettomuudessa loukkaantuneen miehen (Tim Robbins) hoitamiseen. Humaani draama Sanojen salaisuus (The Secret Life of Words, 2005) on palkittu monilla elokuvafestivaaleilla.

Yle Teema klo 21.30-23.20

A Mighty Heart - taipumaton

Kun amerikkalainen lehtimies Daniel Pearl kidnapataan Pakistanissa, hänen vaimonsa (Angelina Jolie) ryhtyy etsimään miestään oman henkensä uhalla. A Mighty Heart (2007) perustuu tositapahtumiin, mikä vielä korostuu elokuvan dokumenttimaisuuden ansiosta.

Nelonen klo 21.30-23.40

The Boxer

IRA-aktiivi Danny (Daniel Day-Lewis) vapautuu vankilasta muuttuneena ja rauhoittuneena ihmisenä. Hän perustaa Belfastiin nyrkkeilysalin. Mutta ihminen ei pääse pakoon menneisyyttään. Vakava draama The Boxer (1997) on hienosti näytelty järkevän ja tuntevan aikuisen ihmisen elokuva.

MTV3 klo 22.50-01.05

Valamiehet

Oikeudenkäynti asefirmaa vastaan monimutkaistuu, kun eräs juryn jäsenistä (John Cusack) pistää juryn antaman tuomion myyntiin sopivasta summasta. Juoneltaan ovela Valamiehet (Runaway Jury, 2003) on niitä parempia John Grisham -elokuvia.

TV5 klo 21.00-23.20

Suurin voitto

Hannu Lemisen ohjaama Suurin voitto (1944) on suomalaisen lääkärielokuvan pioneereja. Lääkäri (Eino Kaipainen) yrittää parantaa tukkikämpillä leviävää kuumetautia. Lääkärin vaimo (Sylvi Palo) on mustasukkainen sairaanhoitajalle (Helena Kara). Suurten tunteiden melodraamaksi Suurin voitto on kovin puisevaa katsottavaa.

TV1 klo 13.30-15.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Bar Bahan – tanssin jos huvittaa on kuin Tel Avivin Sinkkuelämää

Mökki Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa on oma pieni piilopaikka, jonne vieraatkin ovat tervetulleita – tästä tiedät, voitko astua porteista sisään

Ville Kuhmonen kunnosti vuosimallin 1955 Zetor-traktorin uuteen loistoon – "Purin tämän yhteen mutteriin saakka"

Marko Ahosen tärpit: Richard Nixonin mielenkiintoinen tarina kerrotaan neliosaisena dokumenttisarjana

Vanhat kuvat: Korpilahden poliisit hajuetäisyydellä pontikankeittäjistä – Moksissa mäskit maahan ja tuotantolaitos palasiksi

Marko Ahosen tärpit: Deadpool ei välitä tippaakaan siitä, mikä on korrektia ja hyvää käytöstä

Marko Ahosen tärpit: Ruotsalaisdraama Mansikkamaa kertoo herkästi nuoresta rakkaudesta

Jyväskyläläinen Janne Tuunanen kansainvälisesti kehutun ruokakulttuurikirjan kuvaajana: ”Ruuan laitto on mielestäni täydellinen yhtälö taidetta ja käytännöllisyyttä”

Tee hyvä hakemus, niin tämä bändi soittaa luonasi yksityiskeikan ilmaiseksi

Marko Ahosen tärpit: Dokumenttielokuva Leftover Women kertoo Kiinasta uudenlaisesta näkökulmasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.