Perjantain 13.1. elokuvat

Sanojen salaisuus

Introvertti tehdasduunari Hanna (Sarah Polley) käyttää lomansa öljylauttaonnettomuudessa loukkaantuneen miehen (Tim Robbins) hoitamiseen. Humaani draama Sanojen salaisuus (The Secret Life of Words, 2005) on palkittu monilla elokuvafestivaaleilla.

Yle Teema klo 21.30-23.20

A Mighty Heart - taipumaton

Kun amerikkalainen lehtimies Daniel Pearl kidnapataan Pakistanissa, hänen vaimonsa (Angelina Jolie) ryhtyy etsimään miestään oman henkensä uhalla. A Mighty Heart (2007) perustuu tositapahtumiin, mikä vielä korostuu elokuvan dokumenttimaisuuden ansiosta.

Nelonen klo 21.30-23.40

The Boxer

IRA-aktiivi Danny (Daniel Day-Lewis) vapautuu vankilasta muuttuneena ja rauhoittuneena ihmisenä. Hän perustaa Belfastiin nyrkkeilysalin. Mutta ihminen ei pääse pakoon menneisyyttään. Vakava draama The Boxer (1997) on hienosti näytelty järkevän ja tuntevan aikuisen ihmisen elokuva.

MTV3 klo 22.50-01.05

Valamiehet

Oikeudenkäynti asefirmaa vastaan monimutkaistuu, kun eräs juryn jäsenistä (John Cusack) pistää juryn antaman tuomion myyntiin sopivasta summasta. Juoneltaan ovela Valamiehet (Runaway Jury, 2003) on niitä parempia John Grisham -elokuvia.

TV5 klo 21.00-23.20

Suurin voitto

Hannu Lemisen ohjaama Suurin voitto (1944) on suomalaisen lääkärielokuvan pioneereja. Lääkäri (Eino Kaipainen) yrittää parantaa tukkikämpillä leviävää kuumetautia. Lääkärin vaimo (Sylvi Palo) on mustasukkainen sairaanhoitajalle (Helena Kara). Suurten tunteiden melodraamaksi Suurin voitto on kovin puisevaa katsottavaa.

TV1 klo 13.30-15.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.