Perjantain 18.11. elokuvat

Terminator 3: Koneiden kapina

Terminator 3 (Terminator 3: Rise of the Machines, 2003) ei ole kummoinen Terminator-elokuva, mutta se on ihan jees toimintaleffa. Ihmiskunnan Tuomion päivä, eli sota koneita vastaan, lähestyy. Uudenlainen androidi T-X (Kristanna Loken) saa tehtäväkseen tuhota John Connorin (Nick Stahl), eli ihmisten vastarintaliikkeen tulevan johtajan. Terminaattorin (Arnold Schwarzenegger) tehtävä on estää tämä.

Nelonen klo 22.00-00.15

Dante's Peak

Dante's Peak (1997) muistaa kaikki katastrofileffojen kliseet. Tulivuori purkautuu USA:ssa aivan idyllisen Dante's Peakin pikkukaupungin vieressä. Tulivuoritutkija (Pierce Brosnan), pormestari (Linda Hamilton) ja monet muut taistelevat pian henkensä puolesta tulisissa paikoissa. Spoileri, jonka jokainen tietää etukäteen: koira pelastuu viime tingassa ja jää henkiin.

MTV3 klo 22.50-01.00

Wendellin stoori

Wendell Baker (Luke Wilson) on varsinainen velmu ja joutuu siksi vankilaan. Vapauduttuaan mies menee töihin vanhainkotiin. Wendell aikoo auttaa vanhuksia ja voittaa takaisin elämänsä naisen (Eva Mendes). Wendellin stoorin (The Wendell Baker Story, 2005) juonessa ei ole mitään vikaa. Komedia ei vain ole hauska ja se on tylsä. Juonikaan ei pysy kasassa.

TV5 klo 21.00-22.55

Pitkät jäähyväiset

Robert Altmanin Philip Marlowe -tulkinta ei tosiaankaan kulje perinteisiä latuja ja hyvä niin. Pitkissä jäähyväisissä (The Long Goodbye, 1973) kuulua dekkaria esittää tahallaan veltosti Elliott Gould. Ironia loistaa kaikkialla, myös John Williamsin musiikissa.

Yle Teema klo 21.45-23.38

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.