Perjantain 23.3. elokuvat

Superhero Movie

Nelonen klo 22.00–23.45

Radioaktiivinen sudenkorento puree opiskelijaa (Drake Bell), josta tulee näin supersankari. Supersankaritarinat suorastaan kerjäävät kermakakkua naamalleen, mutta niitä parodioiva Superhero Movie (2008) on tympeä, typerä ja iloton esitys.

 

Sneakers

MTV3 klo 23.20–01.45

Tervetuloa aikakaudelle, jolloin tietoverkot olivat lähes science fictionia. Tietoturvallisuusasiantuntija (Robert Redford) ja hänen nuoret apurinsa joutuvat salaliiton uhriksi. Teknisesti sympaattisesti vanhentunut Sneakers (1992) on yhä viihdyttävää katsottavaa.

 

Valkoiset ruusut

TV1 klo 13.00–14.45

Helsinki reilut sata vuotta sitten. Kirjailija (Tauno Palo) on saanut pitkään syntymäpäivänään ruusuja salaperäiseltä ihailijalta (Helena Kara). Nyt hän täyttää 50 vuotta ja jää ilman ruusuja. Hannu Lemisen ohjaama Valkoiset ruusut (1943) kertoo yhden kotimaisen elokuvan vaikuttavimmista rakkaustarinoista.

 

Suudelma vain

Yle Teema klo 21.30–23.00

Romanttisessa mustassa komediassa Suudelma vain (Just a Kiss, 2002) yksi pusu sekoittaa kolmen pariskunnan elämän. Ei kannattaisi yrittää olla pikkunäppärä ja taiteellinen, jos siihen ei kykyjä ole. Henkilöhahmot ärsyttävät enemmän kuin naurattavat.

 

Kuolematon

TV5 klo 21.00–23.20

Olen pahoillani, mutta en ymmärrä, miksi Kuolematonta (Highlander, 1986) pidetään kasariklassikkona. Kuolematon miekkamies (Christopher Lambert) ottaa matsin arkkivihollistaan vastaan New Yorkissa. Aikoinaan visuaalisesti cool fantasiaseikkailu tuntuu nykyään yhtä vanhentuneelta kuin Christopher Lambertin takatukka.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.