Perjantain 6.1. elokuvat

Clerks II - Tiskirotat II

Jos Kevin Smithin elokuvasta poistaa dialogin, paljoa ei jää jäljelle. Onneksi niin ei tarvitse tehdä. Clerks II:ssa tyhjäntoimittajat Dante (Brian O'Halloran) ja Randal (Jeff Anderson) ovat päätyneet töihin pikaruokalaan. On tullut aika aikuistua.

Nelonen klo 01.05-03.05

Karvanaama

Tavallinen työhullu perheenisä (Tim Allen) muuttuu koiraksi. Disneyn koko perheen komedia Karvanaama (The Shaggy Dog, 2006) on sitä mieltä, että koko perhe tyytyy vähään.

Nelonen klo 12.35-14.30

Kananlento

Aarman-studio näyttää Kananlennolla (Chicken Run, 2000), miten koko perheen komedia tehdään oikein. Omahyväinen kukko (äänenä Mel Gibson) päätyy vahingossa kanalaan. Sieltä on päästävä pakoon ennen kuin kirves heilahtaa.

TV2 klo 9.40-11.00

Laventeli-tytöt

Vuosi 1936 Cornishin rannikolla. Komea puolalainen viulisti huuhtoutuu rannalle puolikuolleena. Kaksi vanhapiikaa (Judi Dench, Maggie Smith) ottaa nuorukaisen hoiviinsa. Laventeli-tytöt (Ladies In Lavender, 2004) on sangen erikoinen brittiläinen rakkausdraama. Perusidea kuulostaa imelältä, mutta toteutus on paremminkin aivan vastakkainen.

TV1 klo 20.55-22.35

Aliens - paluu

Aliens - paluu (1986) on moderni klassikko sekä scifi- että toimintaelokuvana. James Cameron ohjaustyö on silkkaa elokuvaksi muuttunutta energiaa parin keskisuuren ydinvoimalan verran. Edellisen osan tapahtumista on kulunut 57 vuotta, kun Ellen Ripley (Sigourney Weaver) herää kryo-unestaan ja joutuu palaamaan alieeni-planeetalle. Reissuun lähtee kokonainen aseistettujen huippusotilaiden tiimi.

MTV3 klo 22.45-01.25

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.