Perjantain 6.1. elokuvat

Clerks II - Tiskirotat II

Jos Kevin Smithin elokuvasta poistaa dialogin, paljoa ei jää jäljelle. Onneksi niin ei tarvitse tehdä. Clerks II:ssa tyhjäntoimittajat Dante (Brian O'Halloran) ja Randal (Jeff Anderson) ovat päätyneet töihin pikaruokalaan. On tullut aika aikuistua.

Nelonen klo 01.05-03.05

Karvanaama

Tavallinen työhullu perheenisä (Tim Allen) muuttuu koiraksi. Disneyn koko perheen komedia Karvanaama (The Shaggy Dog, 2006) on sitä mieltä, että koko perhe tyytyy vähään.

Nelonen klo 12.35-14.30

Kananlento

Aarman-studio näyttää Kananlennolla (Chicken Run, 2000), miten koko perheen komedia tehdään oikein. Omahyväinen kukko (äänenä Mel Gibson) päätyy vahingossa kanalaan. Sieltä on päästävä pakoon ennen kuin kirves heilahtaa.

TV2 klo 9.40-11.00

Laventeli-tytöt

Vuosi 1936 Cornishin rannikolla. Komea puolalainen viulisti huuhtoutuu rannalle puolikuolleena. Kaksi vanhapiikaa (Judi Dench, Maggie Smith) ottaa nuorukaisen hoiviinsa. Laventeli-tytöt (Ladies In Lavender, 2004) on sangen erikoinen brittiläinen rakkausdraama. Perusidea kuulostaa imelältä, mutta toteutus on paremminkin aivan vastakkainen.

TV1 klo 20.55-22.35

Aliens - paluu

Aliens - paluu (1986) on moderni klassikko sekä scifi- että toimintaelokuvana. James Cameron ohjaustyö on silkkaa elokuvaksi muuttunutta energiaa parin keskisuuren ydinvoimalan verran. Edellisen osan tapahtumista on kulunut 57 vuotta, kun Ellen Ripley (Sigourney Weaver) herää kryo-unestaan ja joutuu palaamaan alieeni-planeetalle. Reissuun lähtee kokonainen aseistettujen huippusotilaiden tiimi.

MTV3 klo 22.45-01.25

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.