Perjantain 9.3. elokuvat

Sydänystäviä

Yle Teema klo 22.00–23.35

Ranskalaisessa komediassa Sydänystäviä (Mon meilleur ami, 2006) antiikkikauppias (Daniel Auteuil) palkkaa taksikuskin (Dany Boon) esittämään ystäväänsä. Lopputulos on oikein sympaattinen.

Viimeinen tarjous

MTV3 klo 22.55–00.50

Bronxilainen huumekauppias (John Leguizamo) haluaa vaihtaa alaa ja sijoittaa rahansa laillisille osakemarkkinoille. Se on suuri virhe. Rikosdraama Viimeinen tarjous (Empire, 2002) hukkaa hyvän ideansa ja tyytyy tavanomaisuuteen.

Ghost Rider – Aaveajaja

Nelonen klo 21.00–00.15

Okei, sarjakuvafilmatisointi Ghost Rider (2007) on typerä elokuva. Se on sitä kuitenkin rehdisti ja teeskentelemättä, aidossa camp-hengessä. Stunt-moottoripyöräilijä Johnny Blazesta (Nicolas Cage) tulee öisin palavakalloinen Ghost Rider, joka taistelee itsensä paholaisen poikaa (Peter Fonda) vastaan.

VMV6

TV1 klo 13.05–15.00

Kieltolaki on kumottu, mutta pirtun salakuljetus idästä kukoistaa yhä. Merivartijoilla riittää siis töitä. Historiallisesti mielenkiintoinen VMV6 (1936) perustuu Mika Waltarin käsikirjoitukseen. VMV6 on partiovenemallin tyyppimerkintä.

Seitsemän

TV5 klo 21.00–23.25

Sarjamurhaajat eivät ole enää muodissa. Vaikeaa aiheeseen olikin enää mitään lisätä David Fincherin ohjaaman modernin klassikon Seitsemän (1995) jälkeen. Nuori ja innokas (Brad Pitt) ja vanha ja kokenut (Morgan Freeman) poliisi jahtaavat sarjamurhaajaa (Kevin Spacey), jota innoittaa seitsemää kuolemansyntiä. Juoni on pirullisen ovela ja tunnelma piinaava. Seitsemän jää katsojan pään sisään kummittelemaan ikuisiksi ajoiksi.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Paula Vesala tv-ohjelmassa: “Lapsuuden jouluni olivat vaikeita”

Jyväskylässä treenaa yksi Suomen parhaista Counter-Strike-joukkueista – "Treenitila saatiin JAMKilta, eikä parempaa voisi toivoa"

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.