Persona 4 Golden Atlus Co.

Vaikka ette välittäisikään japanilaisista roolipeleistä, suosittelen silti Persona 4 Goldenia. Käsikonsoli Vitan paras peli nimittäin saattaa muuttaa peliharrastustanne perusteellisesti. Persona 4 on Playstation 2 -klassikko, jonka Golden-versio tarjoaa teknisen päivityksen lisäksi hieman uutta pelattavaa.

Nuori opiskelijamies muuttaa suurkaupungista pikkupaikkakunnalle ja asettuu asumaan sukulaisperheeseen. Isäntäperheen isä on yksinhuoltaja ja poliisi, joka tutkii salaperäisten murhien sarjaa.

Peli yhdistää arkisen ja yksityisen mahtipontiseen ja yliluonnolliseen. Päivisin käydään opiskellaan, hengaillaan ystävien kanssa, etsitään sitä oikeaa, harrastetaan ja eletään normaalia nuoren aikuisen elämää. Ystäväverkoston luominen on aina ollut tärkeä osa Persona-sarjaa.

Sateisina öinä mennään telkkarin kautta hirviömaailmaan ja taistellaan yhteistyössä yliluonnollista pahaa vastaan. Niin tarina kuin roolipelipuolikin on hiottu lähes täydelliseksi. Mukana on myös huumoria ja romantiikkaa, sekä runsaasti japanilaisuutta. Pelattavaa on jopa 80 tunniksi.

Harvoin uudelleenmiksattu klassikko päihittää alkuperäisen, mutta Persona 4 Golden tuossa tempussa onnistuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.