Pian se loppuu: Ikirokkari Danny vielä kerran Keski-Suomessa!

Ikirokkari ja kansan suosikki Danny konsertoi jäähyväiskiertueellaan myös Pihtiputaalla Pihtipudas-salissa.

Tammikuun 11. päivänä kuultava ja nähtävä konsertti on kiertueen viimeinen maakuntasali-konsertti, sen jälkeen Danny rokkaa vain Köyliön Lallintalossa, Tamperetalossa ja Hartwall Areenassa.

Viimeinen ilta Dannyn seurassa -konserttikiertue käynnistyi lokakuun lopulla. 35 konserttia sisältävä turnee päättyy Helsinkiin 18. tammikuuta.

Danny teki ensimmäisen konserttikiertueensa Timantinkova Danny -shown vuonna 1966, viisikymmentäkaksi vuotta sitten. Tuolloin Dannyn mukana kiertueella olivat Anki Lindqvist, Antti Einiö ja Tapio Tammilehto sekä Eero Raittinen & The Boys. Sen jälkeen Suomi on nähnyt useita kymmeniä Danny Show -tapahtumia vuodesta toiseen.

Dannyn levyjä on myyty reilusti yli 600 000. Häneltä on ilmestynyt parisenkymmentä studioalbumia, satakunta singleä ja monia eri kokoelma-albumeita.

Dannyn rakastetuimpia hittejä ovat muun maussa Kauan, Tuuliviiri, Seitsemän kertaa seitsemän, Kuusamo, Tämä taivas, tämä maa ja Tahdon olla sulle hellä (yhdessä Armi Aavikon kanssa).

– Ensimmäinen levytykseni vuodelta 1964 oli samalla myös läpimurtoni suomalaiseen musiikkimaailmaan. Kyseessä oli The Islanders -yhtyeen kanssa levytetty East Virginia, joka voitti Levyraadin ja nousi Yleisradion Kahdeksan kärjessä -ohjelman ykköseksi. Se oli jo yli 50 vuotta kestäneen urani startti. Olin onnekas, Danny muistelee.

Viimeinen ilta Dannyn seurassa -kiertue jää hänen uransa viimeiseksi.

– Ilman muuta oli aivan mahtavat tunnelmat lähteä pitkän uran viimeiselle konsertti- ja show-kiertueelle, etenkin kun tiesi, että suuri osa konserteista on loppuunmyyty, Danny kertoo.

– Olen tehnyt musikkia ja kiertänyt peräti kuudella eri vuosikymmenellä. Nyt on kuitenkin tullut aika hellittää. Sanotaan, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, mutta kyllä tämä kiertue jää urani viimeiseksi.

– Satunnaisista esiintymisistä en taatusti luovu koskaan, en ainakaan niin kauan kuin jalka nousee ja ääni kulkee. Mutta laajat konserttikiertueet ovat tämän jälkeen minun kohdaltani ohi.

Kiertuekokoonpanoon kuuluu kosketinsoittaja Petri Kokon johtama Juhlaorkesteri, jossa kitaroita soittavat Erkki Sutela ja Curt Andersén, bassoa Matti Saari ja rumpuja Hans Sjöblom sekä D’Voices -duo Katja Lukin ja Varpu Virta.

Mukana on lisäksi kiertuedebyyttinsä tekevä nuori Jennika Vikman. Valtaosassa konserteista solistivieraana nähdään myös Jennikan isosisko, vuoden 2016 Tangokuningatar Erika Vikman.

Konsertin juontajana toimii musiikin monitoimimies Lasse Norres.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .