Pieksämäen tunnetuin tv-kasvo ei enää omista autoa – perheen arki muuttui auton verran kevyemmäksi, kun menopeli hajosi lomareissulla

Pieksämäen tunnetuin tv-kasvo Mikko Kekäläinen aloitti uransa paikallisradiossa.

Yleisradion Puoli seitsemän -tv-ohjelmasta tuttu Mikko Kekäläinen on viettänyt reilun vuoden perheensä kanssa autotonta elämää. Arki tuntuu nyt auton verran kevyemmältä, Kekäläinen myöntää ja toteaa ajan muovanneen muotoaan täysin.

– Kaikki reissut antavat enemmän aikaa, uskomatonta kyllä. Saan ulkoiltua, kun kävelen juna-asemalle, luettua lähijunassa kirjaa ja taas ulkoiltua, kun kävelen töihin. Jos istuisin tämän ajan autossa puristamassa rattia, tuntuisi se hukkaan heitetyltä ajalta, Kekäläinen kertoo.

Autottomaan arkeen Kekäläisen nelihenkinen perhe siirtyi, kun auto hajosi kesälomareissulla. Sen jälkeen nelipyöräinen hinattiin korjaamolle ja myytiin pois. Toki ajatusta autottomasta arjesta oli ennen lopullista myyntiä makusteltu tovi.

Haasteita autoton arki toki perheeseen ajoittain tuo, mutta mikään haaste ei ole ollut ylivoimainen. Se on vain vaatinut suunnitelmallisuutta, kuten perheen viime kesäinen reissu Mikon lapsuusmaisemiin Pieksämäelle.

– Se oli kyllä sellainen palapeli, Kekäläinen sanoo ja naurahtaa.

– Meillä kun oli sitä tavaraa aika paljon Pieksämäelle menossa. Olimme vaimoni kanssa menossa samalla Joroisten puolen matkan triathloniin, joten meillä piti olla mukana polkupyörät, märkäpuvut ja kaikki lenkkeilykamppeetkin lasten tavaroiden lisäksi.

Palapeli ratkesi, kun sukua saapui Pieksämäeltä vierailemaan keväällä ja alkukesästä perheen luona Espoossa.

– Annettiin kasseja vietäväksi ja siitä tuli sitten ihan kiva reissu, kun junassa matkustettiin Pieksämäelle. Tuli sellainen fiilis, että jes, me onnistuttiin!

Pieksämäki on Kekäläisen perheen jokavuotinen kesälomakohde. Siellä on oman mökin lisäksi liuta sukulaisia.

– Meidän mökki on siellä pienen sivujärven rannalla, suvun keskellä. Siellä olen kyllä hyvin sielunmaisemassani. Jopa meidän lapset nauttivat ja rauhoittuvat siellä. Niille se elämä on eksotiikkaa.

Mikko Kekäläinen eli lapsuutensa ja nuoruutensa Pieksämäen maisemissa. Elo oli mukavaa maalaiselämää, jossa Mikko-poika pääsi aika ajoin myös isänsä mukana tämän paikallisradioon touhuilemaan.

– Se ala vei kyllä sitten mukanaan, Yleisradiolla kohta 20 vuotta työskennellyt Kekäläinen toteaa.

– Minun suurin suosikkini oli Pertti Salovaara, jota fanitin. Siinä oli jotain taianomaista ja sitä piti päästä itsekin tekemään. Hän on minun suurin esikuva.

Radiosta Pieksämäen-poika siis aloitti, mutta nyt hän työskentelee televisiossa. Työ Puoli seitsemän -tv-ohjelman parissa on antoisaa, mutta vie ison siivun arjesta.

– Telkkarista tulee niin paljon huttua, että on kiva tehdä tällaista ohjelmaa, jossa jutellaan fiksujen ihmisten kanssa fiksuja juttuja.

– Vähän on kuitenkin vielä sellainen olo, että joskus radioon haluan. Ei sen aika ole vielä, mutta joskus pitää käydä johtajille juttelemassa nätisti, jos olisi jokin mahdollisuus siihen, Mikko Kekäläinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .