Pienet fanit intoutuivat hirviökauhusta

- Voi, tämä on koko vuoden ja koko elämäni kohokohta, huokaa Aleksi Halminen, 13, Raksilan jäähallin pihalla Oulussa. Aleksin 13-vuotias kaveri Tuukka Kuusiniemi,13, säestää vieressä. Pojat ovat pukeutuneet Lordin paitoihin, ja käsimerkit nousevat tottuneesti ilmoille, aivan kuten kunnon fanit tekevät.

- Pidämme Lordista ihan hulluna, parasta ovat musiikki ja ne maskit, pojat innostuvat.

Aleksi ja Tuukka ovat saapuneet Lordin Dark Floors -elokuvan maailman ensi-iltaan Raili Halmisen ja Jan Knihtilän seurassa. 15-vuoden ikärajalla merkittyä elokuvaa 13-vuotiaat saavat katsoa yhdessä vanhempien kanssa. Ennen elokuvaa odotukset ovat korkealla.

- Toivottavasti siinä on paljon kauhua ja hirviöt näkyvät usein. Silloin se on varmasti hyvä, pienet Lordi-fanit tietävät.

Railille ja Janille tärkeintä on nähdä lasten ilo, vaikka Jan myöntääkin itse ehdottaneensa ensi-iltaan osallistumista.

- Lasten takiahan tänne tullaan, mutta toivottavasti kauhuelokuva on myös aikuisten makuun hyvä, Raili Halminen pohdiskelee.

Oulussa Raksilan jäähallissa järjestetty Dark Floorsin maailman ensi-iltaesitys vedettiin täydelle katsomolle. Jäähallin jättiläismäiseltä valkokankaalta autistisen tytön ja hänen isänsä pakomatkaa hirviöiden valtaamasta sairaalasta seurasi vajaat neljätuhatta katsojaa. Illan päätteeksi Lordi heitti vielä oman keikkansa.

Unelma on täyttynyt


Keskiviikon lehdistötilaisuudessa koko yhtye kihisi tyytyväisyyttään Pete Riskin ohjaamaan esikoiselokuvaan. Itse Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu sanoi, että elokuva on juuri sellainen kuin tekijät sen halusivat olevankin. Elokuva on rovaniemeläismiesten Mr. Lordin ja Riskin lapsuuden unelma. Se unelma on paljon suurempi kuin euroviisuvoitto konsanaan.

- Näitä kahta asiaa ei voi edes verrata keskenään. Tämä on ollut unelma, euroviisuvoitto oli pelkkä sattuma, Mr. Lordi totesi.

Maailman ensi-illan järjestäminen Oulussa ei ollut aivan yksiselitteinen juttu. Oulun kaupunginvaltuusto äänesti asiasta äänin 10-3. Soraäänten mukaan elokuva ei toisi paikkakunnalle kuin muutaman kiinnostuneen.

- Toivottavasti nyt epäilevät äänet ovat vaienneet, totesi kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Risto Kalliorinne, joka oli saapunut paikalle yhdessä poikansa kanssa.

4,5 miljoonan euron kauhuelokuva lähtee valtakunnan elokuvateattereihin perjantaina 8. helmikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.