Pihtiputaan kaksosille luvassa lisää tv-rooleja – "Kun klaffi kapsahti ja kuvaus alkoi, niin vähän alkoi mahanpohjassa jännittää"

Suden hetki on YLEn uusi kahdeksanosainen tv-sarja, joka kertoo eroista, toipumisesta ja kadonneen miehen metsästyksestä.

Sarjan sivuosia ovat päässeet tähdittämään 11-vuotiaat pihtiputaalaiskaksoset Karoliina ja Katariina Haapasalo. He näyttelevät puherooleissa sarjan avioeron partaalla olevan pariskunnan Nallen (Eero Milonoff) ja Marikan (Elsa Saision) lapsia Liliä ja Linneaa.

Draamakomediassa seurataan neljää miestä eroryhmässä – heitä ja heidän perheidensä toipumista erossa. Päähenkilönä on nainen, jonka mies katoaa aamulla lähdettyään viemään roskia ulos. Ainoa katoamiseen liittyvä vihje on eroryhmän käyntikortti ja nainen soluttautuu eroryhmään mukaan selvittämään miehensä kohtaloa.

Karoliina ja Katariina valikoituivat rooleihinsa koekuvausten kautta. Kun tieto hyväksymisestä tuli, äiti Heli Hjelmeroos-Haapasalo on innosta pinkeänä, mutta lapset paljon rauhallisempia.

– Vasta sitten oikein innostuttiin kun päästiin ensimmäisen kerran kuvauspaikalle, Karoliina ja Katariina muistelevat.

Kuvauksia ei tehty studiossa, vaan aina jossain talossa, autossa, huoltoasemalla tai teollisuusalueella. Tytöt kiittelevät, kuinka mukavasti aikuiset näyttelijät ja ohjaaja Juha Lankinen suhtautuivat heihin.

– Juha aina neuvoi meitä, mitä piti tehdä. Kun klaffi kapsahti ja kuvaus alkoi, niin vähän alkoi mahanpohjassa jännittää, vaikka tiesi, että hyvin se menee. Sitten pian ei jännittänyt ollenkaan, he kertovat.

Kaksikolla ei ole aikaisempaa kokemusta näyttelemisestä muuta kuin paikallisissa näytelmäryhmissä. Sarjan ohjaaja Juha Lankinen oikein ällistyneenä kiittelee, kuinka rentoja ja luonnollisia tytöt olivat kuvauksissa.

– Eivät yhtään jännittäneet, vaikka heillä on merkittävä rooli monessa kohtauksessa. Osasivat repliikit ulkoa, mutta he pystyivät älyttömän nopeasti sopeutumaan siihenkin, kun tekstiä muutettiin kuvaustilanteessa, Lankinen kertoo.

– Sekin oli kiva, että heille pystyi puhumaan kuin aikuisille. He ymmärsivät heti, mitä kohtauksissa piti tehdä.

Roolihahmot Lili ja Linnea olivat avioeron selvittelyssä kahden tulen, isän ja äidin, välissä. Myös isän äiti Sirkku oli mukana sekoittamassa erosoppaa. Eero Milonoffin, Elsa Saision ja Eija Ahvon kanssa kohtauksissa oli usein menoa ja meininkiä.

– Pärjäsivät heidän kanssaan kuin ammattilaiset, Lankinen kehuu.

Sarjan viimeinen osa saatiin purkkiin viime maanantaina. Ohjaaja Lankinen kertoo, että jälkiäänityksissäkin Katariina ja Karoliina tekivät hyvää työtä.

– Pakko sanoa, että niin hyvin ei jälkiäänityksistä selviä moni ammattilainenkaan. Moni repliikki meni heiltä kerralla purkkiin.

– Jos tytöt haluavat jatkaa näyttelemistä, niin minä teen mielellään heidän kanssa vastakin töitä, jos sopivat roolit tulee vastaan, Lankinen lupaa.

Mitä tytöt itse sanovat, kiinnostaako näytteleminen jatkossa vaikka ammatiksi asti?

– Olihan se mieleenpainuva ja jännittävä kokemus, mutta emme ehkä näyttelijöiksi aio. Nyt ainakin koulu on tärkeintä, näytteleminen vie niin paljon aikaa. Jos sarjaslle tulee jatko-osa, niin se kyllä kiinnostaisi. Ja jotain rooleja silloin tällöin, Karoliina ja Katariina miettivät.

He eivät vielä ole nähneet yhtään kokonaista jaksoa. Ensi keskiviikkona he ovat tikkana teeveen ääressä, kun sarjan ensimmäinen osa tulee ulos.

– Jännä on katsoa ja kuunnella itseään teeveestä. Ja kiva lopultakin nähdä, miten meidän kohtaukset liittyy siihen sarjaan. Kyllä siitä varmaan hyvä tuli, tytöt tuumivat.

Suden hetki alkaa YLE TV2:ssa keskiviikkona 10. huhtikuuta klo 21.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .