Pixel People

App Storen valikoima on niin valtava, että monet ihan hyvätkin pelit hukkuvat massaan. Niin ei ole kuitenkaan käynyt kaupunginrakentamispelille Pixel People. Ja hyvä niin.

Graafisesti nimensä mukainen Pixel People on paluu 8-bittiseen aikaan, tosin 3D:nä, mutta pelattavuus on vuosimallia 2013. Ulkoasu tuntuu pelkästään hauskalta ja charmikkaalta, ei vanhentuneelta.

Klooneiksi kutsutut asukkaat ilmaantuvat kaupungin saapumiskeskukseen, jonka jälleen heille pitää löytää työ, työpaikka ja asunto. Uusia ammatteja syntyy vanhoja yhdistämällä. Eri ammatteja on peräti 150.

Pixel People on julkaistu muodikkaasti freeniumina. Eli itse peli on ilmainen, mutta siihen saa rahalla kaikenlaista ekstraa ja muuta etua. Tämä on usein ärsyttävää, mutta Pixel People hoitaa homman reilusti ja jakaa virtuaalirahaa anteliaasti. Pelaaminen on hauskaa eikä lopu kesken, vaikka lisäostoksiin ei käyttäisi senttiäkään.

Pixel Peoplen ääniä myöten värikäs ja iloinen asenne tarttuu pelaajaan. Lopputulos on todella addiktoiva, yksi parhaista kokeilemistani iPeleistä. Lapsekkaan ulkoasun alta löytyy älykäs ja hyvin suunniteltu rakentamis- ja strategiapeli.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.