Pokémon X/Y – Game Freak

On vaikea uskoa, mutta japanilainen Pokémon-sarja alkoi jo vuonna 1996. Eikä söpöjen hirviöiden suosio näytä hiipuvan, sillä Nintendo 3DS:n Pokémon X ja Y -roolipelien myötä sarja pääsee uuteen vauhtiin.

Peleissä tutkitaan värikästä fantasiamaailmaa, joka muistuttaa maamerkeiltään Pariisia. Ideana on nousta alueen taitavimmaksi Pokémon-kouluttajaksi, mikä tarkoittaa hirviölauman haalimista, treenaamista ja jalostamista.

Matkalla kohdataan sekä villejä että kilpailevien kouluttajien pokémoneja, joita haastetaan vuoropohjaisiin, strategisiin kamppailuihin. Versioiden hirviökaarti eroaa hieman toisistaan, mutta molemmat sisältävät pokémoneja enemmän kuin koskaan.

Pelattavuutta on hiottu harkiten miltei joka osa-alueelta, ja eteneminen on koukuttavasti rytmitetty. Sydämellistä seikkailua leimaa ennen kaikkea löytämisen riemu.

Pokémonien vaihtelu sujuu puolestaan kätevästi netissä, jossa voi myös haastaa muita pelaajia. Lisäksi ulkoasu on uusittu, sillä kaunis pelimaailma on nyt kolmiulotteinen.

Tarjolla on pitkä ja vivahteikas pelikokemus, joka soveltuu hyvin sekä lapsille että aikuisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.