Pro Evolution Soccer 2014 PES Productions

Japanilainen pelisarja Pro Evolution Soccer eli PES on tehnyt viime ajat määrätietoista kehitystyötä menetettyään jalkapallokuninkuuden FIFAlle. Työ myös kantaa hedelmää, sillä PES 2014 on sarjan paras osa nykylaitteille. Se tuo varteenotettavan, taktisen vaihtoehdon, jonka pariin on helppo uppoutua kaveriporukassa.

Pelissä on paljon maajoukkueita ja kansallisia sarjoja, ja lisenssin helmi on yhä UEFAn Mestarien liiga. Veikkausliigasta voi sen sijaan valitettavasti vain haaveilla.

Pelaaminen vaatii paneutumista ja huolellisuutta. Suoraviivainen hyökkäys onnistuu harvoin, joten pelityyli kannattaa rakentaa puolustuksen ja syöttöjen varaan.

PES 2014 esittelee julkaisijansa uuden grafiikkamoottorin, joka on tehty tulevia konsoleita ja Metal Gear Solid -sarjaa varten.

Ulkoasu onkin varsin näyttävä, sillä pelattavuus hyötyy sukkelasta grafiikasta, tunnetut palloilijat näyttävät itseltään ja ne liikkuvat uskottavasti aina lähipuolustuksen fyysisyyttä myöten.

Myös tähtien kyvyt vaikuttavat aidoilta: siinä missä vaikkapa Wayne Rooney puskee kuin höyryjuna, Lionel Messin lähtönopeudessa on herhiläismäistä keveyttä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.