Pub Onni luottaa pubitunnelmaan ja halpaan tuoppiin – "Kurpitsan kaivelu oli positiivinen yllätys"

Olisipa kiva, jos ihmiset kävisivät ravintoloissa eivätkä vain istuisi kotona.

Tästä ajatuksesta jyväskyläläinen Pub & Club Onni sai alkunsa kesäkuussa vuonna 2015.

Tiina Hakkarainen aloitti Onnin avautuessa vuoropäällikkönä ja sai vuotta myöhemmin itselleen ravintolapäällikön tittelin.

– Onni on pubimainen seurusteluravintola. Täällä näkee kaikenlaisten ihmisten keskustelevan keskenään. Olemme sellainen kaiken kansan kuppila.

Onniin astuessa pubimaiselta hämyisyydeltä ei voi välttyä.

Ravintolapäällikön mukaan karaokea on tarjolla aamusta iltaan, ja kun asiakkaiden laulu ei raikaa, musiikki soi kokonaisvaltaisen kovaa. Keskustelemaan baarissa kuitenkin pystyy.

– Keskimääräistä asiakasta on mahdotonta kuvailla, sillä täällä käy ihmisiä laidasta laitaan. Kaikki ovat meille tervetulleita omina itsenään.

 

Baarin erikoisuutena Jyväskylän anniskeluravintolakentässä ovat sen halvat hinnat, sekä aktiivisesti juhlapyhiin panostaminen.

Arkipäivisin pidetään tarjousten täyteistä päiväkerhoa, ja sunnuntaina kuuden jälkeen oluen saa alle kahdella eurolla.

– Onhan se tietysti pieni vaikuttava tekijä, jos jotkut juoksevat tarjousten perässä. Toisaalta useat asiakkaat, jotka tulevat baariin päiväseltään, ovat tuttuja kasvoja myös iltaisin.

Juhlapyhinä meno muuttuu. Halloweenin yhteydessä Onnissa järjestettiin Kurpitsan kaiverruksen perusteet -tapahtuma.

– Oli tosi kiva huomata, että ihmisiä kiinnosti oikeasti tulla kaivertelemaan kurpitsoja. Parhaimmat palkittiin, mutta pääasia oli pitää hauskaa.

Haastattelun aikaan baari oli koristeltu hämähäkinseitein sekä lyhdyin. Vastaavaa panostusta sesongin teemaan tuskin monesta Jyväskylän baarista löytyi.

Säännöllisiä tapahtumia Onnissa on joka viikko. Keskiviikkoisin pelataan bingoa, emännöityä karaokea pääsee laulamaan torstaisin ja sunnuntaisin paikalla on tiskijukka.

– Näiden perustapahtumien rinnalle on aina välillä kehitelty jotain erilaista. Nyt on paluuta tekemässä pari vuotta unholassa ollut tietovisa.

Vuoden alussa suunnitelmissa on rakentaa koko vuoden tapahtumakalenteri, joka selventää erityistarpeita vaativien tapahtumien suunnittelua henkilökunnalle.

Viereisen Väinönkadun auki repineen tieremontin on ravintolapäällikön tietojen mukaan tarkoitus valmistua ennen tulevan kesän terassikautta.

– Eihän siihen meidän terassille aurinko paista, mutta muutoin siinä on pirun mukava olla, Tiina Hakkarainen sanoo.

Onnin nurkasta löytyvä kaverusporukka kertoo saapuneensa baariin sen halpojen hintojen takia. Yksi toisensa jälkeen.

– Voisihan tähän valehdella kaikenlaista, mutta pääsyynä meidän tulolle oli se tuopin hinta.

– Niiden hintojen houkuttelemana, joo. Mutta fiilis paikassa on meikäläiselle juuri oikea.

Entä innostuuko seurue karaokesta?

– Ei helvetissä, ei meistä taida kukaan osata laulaa.

Niinpä niin. Parinkymmenen minuutin jälkeen toimittajan ollessa jo baarin ulko-ovella yksi seurueen jäsenistä nappaa kuin nappaakin mikin käteensä ja alkaa laulaa: eihän se karaoke ole loppujen lopuksi pätkääkään taidosta kiinni...

Keskisuomalainen vierailee Jyväskylän ruutukaava-alueen baareissa, pubeissa ja seurusteluravintoloissa Kauppakadun approbatour-juttusarjassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .