Puhelintytön vaikea kaksoiselämä

Uusintana nähtävää brittisarjaa Puhelintytön päiväkirja (Secret Diary of a Call Girl) ei voida syyttää seksikortilla pelaamisesta, sillä juuri se on homman idea. Vettä on turha syyttää märkyydestä.

Onneksi mukana on myös ihan oikea draamasarja, joten pelkäksi tirkistelyksi Puhelintytön päiväkirja ei jää. Ei sillä, etteikö nimiroolin Billie Piper olisi oikein seksikäs ja kaunis nainen. Sarja perustuu anonyymin seksityöläisen oikeisiin päiväkirjoihin. Nykyään naisen henkilöllisyys tosin jo tiedetään.

27-vuotias Belle myy itseään, koska pitää seksistä ja rahasta. Käsittääkseni. Bellellä on tiukka säännöstö, jonka mukaan hän toimii. Tärkein sääntö on, että normiarkea elävä Belle ja seksiä myyvä Hannah ovat kaksi eri henkilöä, vaikka eivät olekaan. Tällainen motto johtaa väkisinkin ajan myötä hankaluuksiin.

Puhelintytön päiväkirja
Nelonen klo 01.00

Rankka, rankempi, Kylmä rinki

Lippu salkoon ja hattu pois päästä, HBO:n moderni klassikkosarja Kylmä rinki (Oz) alkaa uusintana. Toki ihmiskunnan historian aikana on tehty Kylmää rinkiä parempiakin tv-sarjoja mutta ei kovin monia.

Kylmää rinkiä on vaikea kuvata siten, että katsoja saisi siitä oikean kuvan. Kun kerron, että Kylmä rinki on rankka ja väkivaltainen vankiladraama, se tuntuu lähinnä typerän b-sarjan kuvaukselta. Ja niin yleensä olisikin.

Kylmän ringit saavutukset ovat täysin kunnianhimoisessa draamassa ja tarinankerronnassa. Tapahtumapaikka on Oswald State Maximum Security -vankila, jonne on suljettu Yhdysvaltain pahimmat ja julmimmat rikolliset. Vankilan sisälle on järjestetty kokeilumielessä erikoisosasto, jonka vankeja vahditaan erityisen tarkasti.

Päähenkilöistä on vaikea kertoa mitään, koska heitä on niin paljon, ja he vaihtuvat usein. Tarinat liittyvät niin vankeihin kuin vartijoihinkin. Päinvastoin kuin Kylmän ringin vangit, tämä tv-sarja on harvinaisen peräänantamaton.

Kylmä rinki
Nelonen klo 23.50

Paras ruoka löytyy läheltä

Jos saisin euron telkkarin jokaisesta ruokaohjelmista, olisin ansainnut paljon vähemmän kuin ruokaohjelmista lehteen kirjoittamalla. Livin kokkailusarjauutuus James Martinin puutarhaherkut tulee englannista.

Idea on siitä hyvä, että se toimii Suomessakin. James Martin perustaa ensin puutarhan ja käyttää sitten ruuanlaitossa itse kasvattamiaan tuotteita. Tätä lähemmäksi ei lähiruoka voi tulla. Aloitusjaksossa James toimii myös kokkikilpailun tuomarina.

James Martin kertoo komeilla kotisivuillaan, että hänen isällään oli pitopalvelu, joten ruuanlaitto tuli tutuksi varhain. Ensimmäisen ravintolansa Martin avasi 21-vuotiaana vuonna 1994. TV-ura alkoi vuonna 1996.

James Martinin
puutarhaherkut
Liv klo 21.00

Kansanedustaja bodaa bikineissä

Syksyn sävel-retron viimeisessä ohjelmassa mennään vuoteen 1981, jolloin nykyinen kansanedustaja Kike Elomaa bodaa Matkalla pohjoiseen- kappaleessa. Myös discokingi Jokke Seppälä ja Markku Aro muistelevat kisahistoriaansa. Juontajana toimii Tanja Huutonen.

Daa-da daa-da -
Syksyn sävel -retro
MTV3 klo 19.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.