Puppeteer Sony

Sonylle pitää nostaa hattua, sillä Puppeteer on rohkeasti erilainen peli, jolla on ihan oma ilmeensä. Lisäksi Puppeteer julkaistaan meillä suomeksi laadukkaasti dubattuna.

Tummasävyinen satutarina kerrotaan nukketeatteriesityksen muodossa. Kertoja nostattaa tunnelmaa välianimaatioissa, ja taustalla yleisö nauraa, kohisee ja taputtaa.

Ilkeä Kuukuningas sieppaa lapsia ja muuttaa heidät nukeiksi. Myös sankarimme Kutaro on Kuukuninkaan uhri, vaan hän ei anna silti periksi. Kutaro kohtaa taistelussa Kuukuninkaan 12 kenraalia ja siinä sivussa pelastaa nukeksi muutettujen lasten sielut.

Kutarolla on hämähäkkimäinen pikkuapuri, jota ohjataan oikealla sauvalla. Aseenaan Kutaro täyttää saksia, sillä myös roistot ovat nukkeja, jotka voi pilkkoa saksilla palasiksi.

Suurella intohimolla ja hyvällä sydämellä tehty Puppeteer (kuten myös tämän palstan Rain) on ”taidepeli”, joka on toteutettu pelattavuuden ehdoilla. Pelaamista on vain noin seitsemäksi tunniksi, mutta hintakin on vastaavasti tavallista alhaisempi.

Visuaalinen toteutus on charmikas ja nukketeatteri-idea kiehtovan omaperäinen. Puppeteer on suuri positiivinen yllätys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.