Purity, Velcra ja Suburban Tribe 14.9.2002

Lauantaina Tanssisali Lutakossa saatiin kuulla heviä oikein koko rahan edestä, kun lauteille nousi peräti kolme orkesteria. Purityn, Velcran ja Suburban Triben marssittaminen lavalle ei sujunut täysin ilman aikatauluongelmia, mutta muutamaa pikkuseikkaa lukuun ottamatta edellä mainitun kolmikon muodostama paketti tarjosi harvinaisen onnistuneen live-elämyksen jättäen sydänalaan lämpimän mellevän fiiliksen kotiin vietäväksi.

Triplasetin jonkinlaisena punaisena lankana oli mitä ilmeisimmin positiivishenkinen crossover -metalli, joka toimii määrittävänä elementtinä kaikilla kolmella bändillä. Ainoastaan Velcra poikkesi tuosta konseptista lievällä rap/nu metal -henkisyydellään.

Vastikään Popcity-sinkun julkaissut Purity nousi areenalle myöhässä ja tämä seikka tuli ikävällä tavalla katkaisemaan poikien setin vain reilua puolta tuntia myöhemmin. Purityn tehtävä Lutakossa oli rankka: kundeja pällistelemässä oli vasta reilu puolet paikalle lopulta vääntäytyneistä ja yleisön fiilis oli tuolla kellon lyömällä vielä jokseenkin tunnusteleva.

Purityn akti oli kova. Orkesterin rennon välitön esiintymistyyli on hioutunut viime vuosina edustuskuntoon ja tämän myös Tanssisalin yleisö noteerasi, tosin baarin puolelta. Lyhyeksi jäänyt setti päättyi jälleen cover-biisiin, ei RATM-klassikkoon Killing in the Name of..., vaan miehekkään sähköiseen versioon U2-hitistä Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me.

Toistaiseksi vain kaksi sinkkua urallaan julkaissut Velcra koetteli lähes täyden setin mittaisella esiintymisellään aikataulusta huolehtivia lutakkolaisia. Syyskuun ajan Suburban Triben klubikiertuetta lämmittelevä Velcra ja sen pikkuruinen, mutta sitäkin vihaisempi laulaja Jessi Frey tarjosivat pätevän, mutta hieman eleettömän kollaasin industrial-hip hop-rock -metallia. Setin alkumetreillä Freyn ulosantia ja kundien soittoa haittasivat surkeasti miksatut soundit, mutta asia onneksi korjaantui muutaman biisin jälkeen.

Ei ollut pahakaan nakki oivaltaa, että Suburban Tribe oli se mitä Lutakkoon tultiin lauantaina diggailemaan. Jätkien noustessa teatraalisesti lauteille oli lavanedusta täyteen pakattu ja mestassa jännittynyt tunnelma, joka purkaantuikin ensi kappaleiden aikana raivokkaana kehonilmaisuna.

Purityn ja Velcran tarjotessa oivallisen vertailupohjan, oli helppo huomata kuinka hiottu ja ammattitaitoinen Triben esitys oli. Kaiken kukkuraksi kundeista suorastaan säteili soittamisen ilo ja hyvä fiilis. Illan päätösbiisinä kuultiin esikuvallisesti Faith No More -klassikko From Out of Nowhere.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.