Putouksella riittää ainakin pituutta

Täydet pisteet MTV3:lle kunnianhimoisesta ja rohkeasta ideasta. Ylen viikko sitten alkaneet lauantai-illan kotimaiset viihdeohjelmat eivät vakuuttaneet. Ehkä Maikkarin Putous onnistuu paremmin. Siihen tosin joudumme palaamaan vielä myöhemmin, sillä Putous on suora lähetys.

Putous on yhdistelmä stand up -komiikkaa, sketsihuumoria ja improvisointia. Ohjelmassa esiintyy peräti kahdeksan kotimaisen komiikan kärkinimeä: Elina Knihtilä, Jukka Rasila, Kari Hietalahti, Eero Ritala, Krista Kosonen, Pirjo Lonka, Aku Hirviniemi ja Riku Nieminen.

Koomikoita tarvitaankin runsaasti, sillä Putous kestää peräti 1,5 tuntia (miinus mainokset). Esiintyjät saavat erilaisia tehtäviä ja haasteita, joista heidän on sitten pikavauhtia revittävä huumoria. Iltaa isännöi Jaakko Saariluoma.

Putous
MTV3 ko 19.30

Monty-mies maailman katolla

Mukava mies Michael Palin jatkaa maailmanmatkojaan. Tällä kertaa edessä on yli 3000 km:n värikäs matka, joka kulkee Himalayan halki Afganistanin rajalta Bengalin lahdelle. Palin kohtaa Himalajalla eli "maailman katolla" suuren kirjon kulttuureja ja uskontoja.

Palinin vaellus alkaa Afganistanin Khaibarsolasta, josta hän matkaa höyryjunalla Peshawariin. Matkan varrelle osuu myös yli 3000 metrin korkeudessa pelattava poolo-ottelu. Uusintana nähtävä kuusiosainen BBC:sarja Palin: Halki Himalajan on valmistunut vuonna 2004.

Palin: Halki Himalajan
Yle Teema klo 17.40

BBC sotii sotauutisista

BBC ei ole vain Iso-Britannian yleisradioyhtiö, se on myös arvostettu ja pitkäikäinen media-alan legenda. Vielä tänäkin päivänä BBC ja laatu liitetään yhteen. Uudessa 7-osaisessa komediasarjassa Laitetaan luotiliivit (Taking the Flak) BBC nauraa kansainväliselle uutistoiminnalleen. Hyväntahtoisesti, tietenkin.

Korruptoituneessa Karibun valtiossa Afrikassa syttyy sisällissota. BBC:n paikallinen freelance-kirjeenvaihtaja Harry Chambers ( Bruce Mackinnon) pääsee vihdoinkin keskelle tapahtumia ja saisi runsaasti ruutuaikaa. BBC World Service lähettää Karibuun ykköstiiminsä. Pian Harry ja BBC saavat huomata, että vaikka sota on kovaa, vielä kovempaa on sota uutisista.

Sarja on valmistunut viime vuonna ja edustaa BBC:tä ja brittihuumoria parhaimmillaan. Sarja on kuvattu Keniassa ja Tansaniassa.

Laitetaan luotiliivit
TV1 klo 22.30

Perhe-elämää Isosta Omenasta

Nelonen on näyttänyt tilannekomediaa Kellarin kunkku (King of the Queens) matalalla profiililla, vaikka se on yksi tyylilajinsa 2000-luvun merkittävimpiä edustajia. Kellarin kunkkua tehtiin peräti yhdeksän esityskauden ajan, ja se päättyi USA:ssa vuonna 2007. Viimeinen esityskausi alkaa Suomessa tänään.

Pullea tavis, pakettikuriiri Doug Heffernan ( Kevin James) asuu yhdessä sihteerivaimonsa Carrien ( Leah Remini) kanssa New Yorkin Queensissa. Lapsia pariskunnalla ei ole. Normaalisti jakso perustuu siihen, että Doug hankkiutuu ongelmiin, jotka on sitten yhteistuumin selvitettävä. Niin käy nytkin. Doug sijoittaa perheen veronpalautusrahat bisneskohteeseen, joka ei ole vaimon mieleen - jäätelöautoon.

Kellarin kunkku
Nelonen klo 13.00

Uusimmat

Tänään

Mikä urheiluseura täytti 100 vuotta? Tunnetko keskisuomalaiset kansanedustajat? Mikä marja mainitaan maakuntalaulussa? – Testaa, kenellä on kaveriporukassasi paras Keski-Suomi-tietämys

Vanhanajan huonekasvit loppuvat kukkakaupoista – Löytyykö sinun kotoasi näitä klassikkokasveja?

Viitasaarelaiset naiset innostuivat neulomaan 350 paria villasukkia veteraaneille – Neuloosi jäi päälle ja nyt he kokoontuvat kerran viikossa neulomaan ja juttelemaan

Katri, 37, teki haaveestaan totta: Jätti virkamiesuran ja perusti Muurameen kotieläinpihan, jossa pääsee rapsuttamaan ja ruokkimaan

Rockia aurinkosähköllä, rallijuna Jyväskylään, biohajoava shottimuki, lyhyet suihkut JYPin pelaajille – Näin viihteestä tehdään ekologisempaa

Kommentti: Roskien lajittelu on osattava vielä viidennenkin kaljan jälkeen

Hannele Huovi, 70, yllättyi itsekin kirjoittamiensa lastenrunojen määrästä: "Jos kaikista niistä tekisi kirjan, ja se putoaisi lapsen varpaille, kävisi huonosti"

Vaajakosken ABC:sta tulee uuden tosi-tv-ohjelman näyttämö

Kolumni: Paljon huomiota herättänyt lyhytelokuva Star Shaped Scar yllättää ja närkästyttää (sisältää juonipaljastuksen)

"Prinssin käsisuudelma jäänyt ikuisesti mieleen"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.