Puukon kanssa linnaan astellut yrittäjä avautuu: "Kysyin luvan sen tuomiseen"

Varustelekan yrittäjän Valtteri Lindholmin vyöllä killunut puukko herätti huomiota sunnuntai-iltana itsenäisyyspäivän vastaanotolla Presidentinlinnassa. Maanantaina Lindholm oikoi Facebookissa puukkoon liittyviä käsityksiä ja kertoi muutoinkin näyttävän, kansallispukuhenkisen asukokonaisuutensa rakentamisesta.

"Salaa oikeesti sähköpostilla kysyin kansliasta luvan sen tuomiseen. Haluan ehkä näyttää pahikselta, mutta oikeasti sydämessäni mä olen hyvien puolella", Lindholm kommentoi puukkokohua.

Lindholm kirjoittaa pitkässä päivityksessään, että Linnan juhlista Facebookiin lataamansa kuvan kommenteissa hän sai ensimmäistä kertaa osakseen perusteetonta vihaa. Puukon lisäksi kommentit osuivat myös Lindholmin henkilöön.

Lindholm sanoo miettineensä koko juhlaan osallistumista, mutta päättäneensä kuitenkin ottaa kutsun kohteliaana kunnianosoituksena ja suhtautua asiaan positiivisesti. Lindholm haluaa nyt korostaa hänen asukokonaisuutensa tehneiden käsityöläisten merkitystä.

"Pussihousut olivat taas yksi positiivinen esimerkki maahanmuutosta, ne kun olivat Arman Alizadin tekemät", Lindholm paljastaa.

Leveävartiset lapikkaat olivat tamperelaisen Amurin Suutarin käsialaa ja itse kohupuukko oli Iisakki Järvenpään Puukkotehtaan taidonnäyte.

"Pienempi puukko valitettavasti epähuomiossa oli tippunut taksin takapenkille."

Takin ja liivin oli tehnyt Pukustudion Sonja Raassina, ja mallina oli Lindholmin mukaan Härmä-elokuvan "pääpahis".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.