Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition

Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition on melkoinen nimihirviö, joka kaipaa selittämistä. Julkaisu sisältää kaksi peliä, joita yhdistää samanlainen pelimekaniikka. Kummassakin pelissä Bejeweled ja Candy Crush -tyyppinen pulmanratkaisu yhdistyy seikkailu- ja roolipeliin. Mukana on myös reilu ripaus Pokemonia.

Pelaaja kokoaa oman tiiminsä, jonka jokaisella jäsenellä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Joukkueen kasaaminen ja kehittäminen on merkittävä osa kokemusta. Viiden sankarin tiimejä voi ja pitääkin olla käytössä useampia.

Taistelut käydään järjestämällä vähintään kolme samanlaista kuviota vierekkäin, jolloin ne katoavat. Nämä poistot muuttuvat sitten hyökkäyksiksi, joiden vaikutus riippuu pelihahmojen väristä ja tyypistä. Alussa seikkailu etenee ilman kummempaa suunnittelua, mutta jossakin vaiheessa pitää alkaa ajatella taktisesti. Oman seurueen koostumista tulee vaihdella vihollisten mukaan.

Kahdesta versiosta Mario-hahmojen seikkailu on sekä vaativampi että hauskempi. Vaikeusasteen epälooginen vaihtelu käy toisinaan hermoille, vaan ei pilaa koukuttavaa tuplapeliä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.