Pyöräilykypärä pelasti jyväskyläläisurheilijan hengen – "Olisin todennäköisesti kuollut"

Sari Puumala, 52, sen tietää. Pyöräilykypärä voi pelastaa henkesi.

Puumala arvioi, että pyöräilyonnettomuudessa halki mennyt kypärä teki tehtävänsä ja esti pahimmat vammat, kun hän kolaroi jalankulkijan kanssa lähes kaksi vuotta sitten.

– Oltiin kaverin kanssa harjoittelemassa triathlonia, sen pyöräilyosuutta. Edessä oli jalankulkija, joka yllättäen vaihtoi suuntaa. Kaveri ehti väistää, minä en, ja lensin siitä katuun. Ilman kypärää olisin todennäköisesti kuollut, Puumala muistelee nyt.

Puumala sai onnettomuudessa pitkäaikaisia vammoja, joista kärsii osin edelleen. Sisukas nainen ei kuitenkaan antanut periksi.

– Tämä tapahtui toukokuussa 2017. Kesä oli tuskaisa säryn ja kipujen kanssa. Juokseminen pyörrytti ja niska kipeytyi pyöräillessä. Ajoasentokaan ei ollut optimaalinen. Syyskuussa Italiassa ajoin vielä pyöräilyosuuden loppuun, mutta juoksu ei sitten enää onnistunut vaan keskeytin.

Mutta ura ei ollut siinä. Puumala voitti kesällä 2018 Virossa ikäluokkansa kategorian (50–54-vuotiaat) ja tiketin Havaijin Ironman-kisaan. Vaikka kisa-ajankohtaan lokakuulle oli varattu etätyömatka, Puumala päätti osallistua rakastamansa lajin kuninkuuskisaan. Vammojen maustaman kisan tuloksena oli 226 kilometriä uiden, pyöräillen ja juosten aikaan 13.02,47. Sopii kokeilla...

Suur-Jyväskylän Lehden haastattelussa aiemmin Sari Puumala on kertonut, että hänelle jäi pieni kaipuu päästä takaisin Havaijille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .