Raati repii huumoria uutisista

Uusi ajankohtaishuumorisarja Hyvät ja huonot uutiset vaikuttaa mielenkiintoiselta sekä Uutisvuodolta. Se ei ole huono asia, mikäli toteutus on onnistunut. Koska jakso kuvataan päivää ennen lähettämistä, onnistumisesta on liian aikaista sanoa mitään.

Telkkariin palaava Henkka Hyppönen johtaa nelihenkistä raatia, jonka tehtävä on käydä läpi viikon uutisaiheita viihteellisesti. Uutisiin pureutuvat YleLeaksistakin tuttu Pirjo Heikkilä, muusikko ja tv-juontaja Mikko Kuustonen sekä kirjailijat Miika Nousiainen ja Tuomas Kyrö. Kuustosen kekseliäisyydestä ja sanavalmiudesta en ole tietoinen, mutta muu porukka vaikuttaa oikein hauskalta.

Ohjelman nettisivuilla katsojat voivat äänestää suosikkiuutisiaan, koska peukutus on nykyään muotia.

Hyvät ja huonot uutiset
Nelonen klo 22.00

Raakaa peliä ihmiselämällä

Neliosainen rankka kanadalainen draamasarja Ihmiskauppiaat (Human Trafficking) kertoo neljästä naisesta, jotka päätyvät ihmiskaupan uhreina Yhdysvaltoihin seksiorjiksi. Rikollisten kynsiin joutuu Prahassa yksinhuoltajaäiti Helena, Kiovassa 16-vuotias Nadia, Manilassa vain 12-vuotias amerikkalaisturisti Annie ja Romaniassa 17-vuotias orvoksi jäänyt tyttö.

Kate Morozov (Mira Sorvino) jahtaa kansainvälistä järjestöä, jonka tehtävä on auttaa ihmiskaupan uhreja. He tietävät itsekin, että eivät voi koko ongelmaa ratkaista. Mutta jokainen autettu on ihmisyyden voitto.

Sarja on tehty juuri sillä vakavuudella, jonka aihe vaatiikin.

Ihmiskauppiaat
TV1 klo 22.00

Rokkari sai herätyksen

Suhdekorjaamon toisella tuotantokaudella lähtökohdaksi on otettu suomalaisten mielenterveyden keskeiset ongelmat. Yksin on mielen ongelmista mahdoton selvitä ja läheiset ihmissuhteet voivat auttaa ratkaisevasti ongelmista toipumisessa.

Avausjaksossa vaasalainen rockmuusikko Pontus J. Back etsii yhteyttä biologiseen äitiinsä. Hänet adoptoitiin vauvana hyvään kotiin, mutta Pontuksen elämä on noudattanut liian hyvin rockmaailman yleistä kaavaa. Alkoholi ja huumeet veivät miestä.

Suhdekorjaamo
TV2 klo 19.30

Huumori ei ole sukupuolijuttu

En ilokseni muista törmänneeni aikoihin termiin naishuumori. Ajatus siitä, että miehet tekevät huumoria ja naiset naishuumoria, on typerä ja loukkaava.

Aiemmin Ylen puolelta tuttu mainio brittiläinen sketsisarja Ponille kyytiä (Smack the Pony) alkaa TV5:lla. Sen huumorista vastaa kolme hauskaa naista: Fiona Allen, Doon Mackichan ja Sally Phillips. Sketsien aihepiirit ovat usein tutumpia naisille kuin miehille, mikä ei tarkoita sitä, etteivätkö ne miestäkin naurattaisi.

Ponille kyytiä
TV5 klo 20.30

Naiset vaihtuvat, puku on ikuinen

Suomessa aliarvostetusta tilannekomediasarjasta Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother) nähdään sadas jakso. Tämän haluan mainita siksi, että siinä on mukana mahtipontinen MGM-tyylinen musikaalijakso, joka on suorastaan riemastuttavaa katsottavaa. Tanssia johtaa naisten- ja pukumies Barney (Neil Patrick Harris), joka joutuu tekemään vaikean valinnan kauniin naisen ja pukujensa väliltä.

Ensisilmäyksellä
MTV3 klo 15.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.