Rain Sony

Playstation 2:n Ico (2001) on rakastettu klassikko ja ensimmäisiä pelejä, joka uskalsi vedota herkempiin tunteisiin. Rain on Icon henkinen perillinen ja myöntää sen. Eräässä vaiheessa seikkailua ohitetaan samanlainen penkki, johon istumalla Icossa talletetaan pelitilanne.

Tapahtumapaikka on vanha idyllinen autio kaupunki, jossa sataa kaiken aikaa. Näkymättömäksi muuttunut poika kohtaa näkymättömän tytön, joka varjomaiset hirviöt jahtaavat. Poika päättää auttaa.

Näkymättömyyden ja sateen yhdistäminen on nerokas idea. Sade saa päähenkilöt ”näkymään”, mutta suojaisissa paikoissa hahmon havaitsee vain pölyävistä askelista ja esimerkiksi lammikkoon astumisesta. Näkymättömyys ei ole vain jippo, vaan oleellinen osa pelimekaniikkaa.

Aseita tai taisteluita ei ole. Hirviökohtaaminen päättyy aina kehnosti, joten käytössä on kolme selviytymistemppua: piiloutuminen, karkuun juokseminen tai ympäristön hyväksikäyttäminen. Raskas, pudotettava laatikko löytyy juuri, kun sitä tarvitaan.

Omaperäinen Rain on tunteikas surumielinen peli, jonka läpäisee muutamassa tunnissa. Nuo tunnit ovat valtava nautinto ihmiselle, jota ei kiinnosta seuraava Call of Duty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.