Rainbow Six: Siege

Toimintakirjailija Tom Clancylla on vahva tuotemerkki videopelimaailmassa. Pitkäikäinen Rainbow Six -pelisarja ammentaa ideaansa monikansallisesta terrorisminvastaisesta erikoisjoukosta.

Rainbow Six: Siege vie pelaajan kauaksi alkuperäisestä tarinasta, mutta jatkaa tutulla teemalla. Pelin ideana on toteuttaa taktisia hyökkäyksiä terroristien linnoittamiin asemiin tai puolustaa niitä hyökkääjiltä. Ennen vyörytystä asemat tiedustellaan ja menestyminen vaatii suunnitelmallisuutta. Pelin sielu on monipuolinen verkkopeli: tyhmien tekoälypelaajien sijaan nettitaistelua käydään muita ihmispelaajia vastaan.

Suunnitelmallisuus on Siegen vahvuus. Pelkkä umpimähkäinen räiskintä johtaa parhaimmillaankin keskinkertaiseen lopputulokseen. Tehokas toiminta edellyttää taktisia päätöksiä, jotka pitää pystyä tekemään nopeasti.

Tuotannollisilta arvoiltaan peli on huippukunnossa. Näyttävä ulkoasu, loistava fysiikkamallinnus sekä upea äänimaailma rakentavat kauttaaltaan laadukasta pelikokemusta. Rainbow Six: Siege on ilahduttavasti massasta eroava räiskintäpeli, jonka ainoa ongelma on tarinavetoisen yksinpelitilan puute.