Rautiainen auttaa 9B:tä tsemppaamaan

Tästä voi tulla jotakin mielenkiintoista. Nimittäin kymmenosaisesta Kohtauspaikka-sarjasta Ysiluokka. Vaasan Variskan koulun 9B-luokalta on päässyt koulunkäynti repsahtamaan. Läksyt unohtuvat helposti ja koululaisilla on käytösongelmia. Jotain pitäisi tehdä.

Sarjassa seurataan 9B-luokan viimeistä peruskouluvuotta. Oppilaiden tsemppaajana toimii muusikko Timo Rautiainen, joka on koulutukseltaan opettaja. Rautiainen on jämäkkä ja karismaattinen teeskentelemätön perusmies ja sopii hommaansa hyvin. Sarjassa ei vain seurata sivusta koulunkäyntiä, vaan oppilaat ja opettajat pääsevät myös suoraan kameran eteen sanomaan sanottavansa.

Kohtauspaikka: Ysiluokka
TV2 klo 22.05

Subilla on jotain huumoria vastaan

Subilla menee liian hyvin. Kanavalla on varaa kätkeä mainio sketsisarja Ketonen & Myllyrinne iltamyöhään keskelle Big Brother -roskaa. Kaksi edellistä sarjan kautta ovat kulttisuosikkeja ja 2000-luvun kotimaisen tv-huumorin huippuhetkiä. Ainakin kolmannen kauden aloitusjakson perusteella sama meno jatkuu.

Sketsien tähdet Kari Ketonen ja Ville Myllyrinne käsikirjoittavat sarjan itse, ja nyt he toimivat myös ohjaajina. Huumori on usein julmaa, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Mutta se on myös tappohauskaa ja purevaa. Ketonen ja Myllyrinne eivät toista itseään.

Aloitusjakson huippukohtia ovat avioeropuhe lapsille ja gootit työvoimatoimistossa.

Ketonen & Myllyrinne
Sub klo 22.30

Postimies Pate sai ylennyksen

Maailma muuttuu, mutta olin aina luullut, että Postimies Pate ei muuttuisi. Nyt se on kuitenkin tapahtunut. Onneksi uusi sarja Postimies Pate, erikoislähettipalvelu on pohjimmiltaan yhä vanha kunnon Pate. Puitteet ovat muuttuneet hieman, ja visuaalinen ilme on enemmän 3D. Pate on siirtynyt postin erikoislähetyspalveluun. Tämä tarkoittaa vaativampia ja monipuolisempia työtehtäviä. Aloitusjaksossa ongelmia aiheuttaa karkaileva lehmä. Animaatiosarja on BBC:n tuotantoa.

Postimies Pate,
erikoislähettipalvelu
TV2 klo 8.00

Summeri siirtyy syksyksi Happeen

Nuortenohjelma Summeri palaa kesän ja kiertueiden jälkeen toimintakeskus Happeen tekemään sunnuntain lähetyksiään. Ohjelmaa tehdään edelleen nuorten kanssa, nuorten keskellä ja tietysti mukana ovat tutut juontajat Minttu Penttinen ja Kalle Lindroth. Syksy käynnistyy ajankohtaisilla vierailla sekä aiheilla.

Syksyn lähetyksissä jatkuu myös kesällä alkanut kansainvälinen nuortensarjasta Yhteiseloa (Nos années pension). Ranskalaissarjassa asutaan kimppakämpässä ja seurataan teinien kimurantteja suhteita ja lukioelämää. Viimeinen lukiovuosi on ovella ja kimppakämppä täyttyy jälleen vanhoista tutuista sekä uusista kasvoista.

Summeri
TV2 klo 10.25

Telkkari on aina juhlan väärti

Amerikkalaisen tv-alan Emmy-palkinnot jaettiin viikko sitten, joten tiedämme jo voittajat. Subin jälkilähetyksen pointti ei olekaan jännityksessä, vaan tapahtumassa itsessään. Gaalaan mahtuu paljon tähtiä ja mukavasti musiikkia ja huumoria. Juontajana toimii Jimmy Fallon. Fallonin Bruce Springsteen -imitaatio oli illan kohokohtia.

Emmy Awards
Sub klo 16.30