Reino Helismaa -palkinto Keski-Suomen kasvattamalle muusikolle

Työväen Sivistysliitto TSL ry on antanut Reino Helismaa -palkinnon keskisuomalaistaustaiselle Paula Vesalalle “ansioista suomalaisen viihteen tekijänä”. Palkinnon suuruus on 4 000 euroa ja se jaetaan TSL:n päättämänä ajankohtana 3–5 vuoden välein.

Paula Vesala, nykyisi Vesala, tuli lauluntekijänä tunnetuksi PMMP-yhtyeen hittibiisien tekijänä. Varsin nopeasti uudelta lahjakkuudelta jo tilasivat kappaleita Suomen johtavat artistit.

TSL:n mukaan “Paula Vesala on hätkähdyttävän monipuolinen lauluntekijä. Helismaan perintöä hän kantaa tekemällä omaa musiikkiaan sekä tuottamalla monipuolisena ammattilaisena kappaleita useissa eri tyylilajeissa kollegoilleen.”

TSL arvostaa myös Vesalan yhteiskunnallisuutta. Hän on käsitellyt sotaan liittyviä teemoja kirjoittamassaan Afganistan-näytelmässä.

Paula Vesala on myös näyttelijä. Viimeisin iso rooli oli Antti Rokan vaimon Lyytin osa Tuntemattoman sotilaan filmatisoinnissa 2017.

Reino Helismaa -palkinnon ovat aikaisemmin saaneet Vexi Salmi (1989), Jaakko Teppo (1994), Sauvo Saukki Puhtila (1999), Martti Syrjä (2004), Heikki Hector Harma (2009) ja Heikki Salo (2014).

Reino Helismaa oli monipuolinen musiikintekijä ja viihdetaiteilija, joka teki yli 5 000 laulun sanoitusta, 32 elokuvakäsikirjoitusta, yli 100 radiohupailua ja kahdeksan näytelmäkirjoitusta. Alkuperäiseltä ammatiltaan Helismaa oli konelatoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .