Resident Evil: Revelations 2

Pelihistorian klassikoilla pullisteleva Resident Evil on täysin hukassa. Vuosien alennustila ja tulevaisuuden näkemyksettömyys vain korostuivat alkuvuoden Resident Evil HD Remasterissa, joka oli uusintaversio uusintaversiosta. Eikä tuore Resident Evil: Revelations 2 pärjää sen paremmin.

Päinvastoin, tässä on ankeaa ja yllätyksetöntä selviytymiskauhua, jonka harvat ansiot on kopioitu aiemmista osista. Rahastus ja vanhan toisto hallitsevatkin ajatuksia pahasti laahustavien viholliskohtaamisten ja ympäristöntutkimisen parissa puuhatessa.

Vanhentunutta esillepanoa ja tyylitajutonta kiroilua tarjoava Revelations 2 julkaistiin netissä neljässä osassa ennen levyversiota – luultavasti episodipohjaisten seikkailupelien suosion perässä. Ainakaan kyse ei voinut olla tuotantoajan antamisesta pelin myöhemmille jaksoille – ne saapuivat viikoittain. Eikä kokemuksen pätkiminen tehnyt tunnelmaa yhtään tehokkaammaksi...

Kaikkinensa kehno kokonaisuus osoittaa, että maineikas sarja on tullut tiensä päähän. Jatkoa varmasti tulee, toivottavasti silloin sisällön uudelleenarvioinnin ja uudistumisen jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.