Resident Evil: The Mercenaries 3D

PELIT

Johannes Valkola

15-vuotisjuhliaan viettävä Resident Evil -toimintakauhusarja on nyt myös Nintendo 3DS:llä. Sen sijaan, että tarjolla olisi sarjan tavanomainen pelikokemus Resident Evil: The Mercenaries 3D laajentaa aiemmista osista tutun ylimääräisen pelimuodon omaksi kokonaisuudekseen.

Peli-idea on yksinkertainen: pelaajan täytyy selviytyä kaoottisista tilanteista hengissä tiukan aikarajan puitteissa, mikä tarkoittaa nopeatempoista ja loputonta vihollisten räiskimistä.

Vaikka pelaaminen onkin aluksi hauskaa, käy lahtaaminen pian pitkäpiimäiseksi. Ratkaisevin ongelma on liian tutussa, itseään toistavassa ja yksioikoisessa sisällössä. Yllätyksettömän pelin läpäisee ennen kuin se ehtii kunnolla edes alkaa. Sen jälkeen keinotekoisesta jälleenpeluuarvosta on vaikea saada vastinetta rahoilleen. Peli on myös esillepanoltaan ailahteleva: siinä missä grafiikka on tyylikästä ja yksityiskohtaista, ei laiskanpuoleisesti käytetty 3D-tehoste elävöitä toimintaa oletetusti.

The Mercenaries 3D on harmillinen esimerkki hätäisesti kyhätystä pelistä, joka pyrkii ratsastamaan suositun sarjan nimellä.

Resident Evil: The Mercenaries 3D (testattu: Nintendo 3DS).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.