Resonance of Fate

Japanilaisia roolipelejä on syytetty paikalleen jämähtämisestä, eikä suinkaan turhaan. Pelisysteemi on yhä yleensä sama kuin 1980-luvulla, auviovisuaalinen toteutus vain on komeampi. Resonance of Fate ainakin yrittää uudistaa tyylilajia.

Ensinnäkin, tapahtumapaikka ei ole geneerinen fantasiamaailma, vaan lähes elinkelvottomaksi muuttunut maapallo. Tosin ei steampunk-miljöökään kovin omaperäinen ole. Pelaaja ohjaa kolmen palkkionmetsästäjän joukkoa ainoassa elinkelpoisessa kaupungissa, Baselissa.

Sen sijaan taistelusysteemi on omaperäinen ja syvällinen sekoitus toimintaa ja strategiaa. Vanhat säännöt eivät enää toimi, on opeteltava uudet. Ikävä kyllä tutoriaalijakso on epäselvä ja alku muutenkin tökkii.

Resonance of Fate vaatii kolmisen tuntia yhtämittaista pelaamista ennen kuin se näyttää todellisen karvansa. Kun taistelu ja kartalla eteneminen ovat menneet selkärankaan, homma alkaa toimia. Vaikeusaste on melko korkealla, mistä meitä kärsimättömiä varoitettakoon.

Graafinen toteutuksen keskinkertaisuuden korvaa yleinen tyylikkyys. Tuskin tästä kovaa hittiä tulee, mutta Resonance of Fatessa on koossa kaikki kulttipelin ainekset.

Testattu: PS3 (saatavilla: Xbox 360).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Heikki Tervanen tietää, miksi ABC valloitti Suomen – "Muutimme ajattelua kääntämällä päähuomion autoista ihmiseen"

Vuoden Stand Up Tulokas 2019 -kilpailun voittaja selätti ikärasismin

Legendaarisen Tanssisali Lutakon "diktaattori" paljastaa, kuinka bändivalinnat tehdään – "Viime vuotta on haastavaa pistää paremmaksi"

Äiti ei tiennyt, mitä tarkoittaa ID, ja päätti tehdä vauva-arjesta sanakirjan – Tiedätkö sinä, mitä ovat PY ja MPR?

Video: Anssi Kelan kunnianosoitus Matti Nykäselle herkisti gaalayleisön – Hall of Fame -pysti ojennettiin äiti Vieno Nykäselle

Jalat tiukasti Ilmolahden pelloilla ja metsissä – 80-vuotias Heikki Leivonen asuu sielunmaisemassaan

Jyväskyläläisyhtye Miljoonasade yllättää jälleen tempauksellaan: hiilijalanjälkeä paikataan puita istuttamalla

Suomipopin Hovimuusikko on ylpeä saadessaan jatkaa suomalaista rillumareiperinnettä – Ilkka Ihamäki päätyi naurattamaan radiokuuntelijoita sattumalta

Imitaattori, joka sai kuulla olevansa puujalkavitsien Leonardo da Vinci, herkistyy, kun puhutaan hänen kotiseudustaan – "Mänttä, tuo Pohjolan Louvre"

Jyväskylästä ryntäys The Voice of Finland -tv-laulukisaan – keskussairaalan lääkäri avauslähetyksessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.