Riihitettyä kesärockia Pihtiputaalle – uuden festivaalin taustalla Pete ja Kari Parkkonen

Rajalan Riihi Pihtiputaan Elämäjärvellä jatkaa Saapasjalkarokin ja kesäkonserttien festivaaliperinnettä aivan uudella RiihiRock-festivaalilla. Yhden päivän, 23.7.2016, kestävää tapahtumaa tähdittävät Lauri Tähkä, Arttu Wiskari ja kylältä kotoisin oleva Pete Parkkonen sekä alueellisesti tunnettu kinnulalainen Turnusband. Maaseutufestivaalin koordinaattoreiksi ovat lupautuneet Pete ja hänen isänsä Kari Parkkonen ja yhteistyökumppaniksi lentopalloseura Ploki.

Rajalan Riihi on Kätlin Savelan pitopalvelu- ja tilausravintolayritys Elämäjärvellä noin 18 kilometrin päässä Pihtiputaan keskustasta.

- Jotain elämää pitää saada kylillekin, että kaikki tapahtumat eivät keskity keskustaan, Savela perustelee RiihiRock-hanketta.

Areena emännän mukaan

Hirsistä ja patinoituneista laudoista rakennetaan jo nyt paikalle yrittäjän mukaan nimettyä Kätsy-Areenaa. Kaikki muutkin alueen uudet ja nykyiset rakenteet noudattavat samaa ilmettä.

- Peltoalueelle mahtuu arviolta 4 000 katsojaa, joista areenan eteen rinnekatsomoon noin 2 500 henkeä, toteaa Kari Parkkonen.

Hänen mukaansa kovimmat tähdet on buukattu nyt hyvissä ajoin, mutta lämppäribändeille on vielä tilaa.

- Alueen nuorisobändeille avautuu tässä esiintymismahdollisuus.

Palveluihin kuuluu olutteltta. Ruokahuollossa otetaan kunnianhimoinen lähiruokateema.

- Savukalaa, mahdollisesti savumuikkua, jos sitä on saatavissa. Lihavartaita, kasvisvartaita ja sen semmoista, kertoo Kätlin Savela.

Festivaaleilla voi myös kokeilla Virosta paikalle tulevia kahta Kiking-keinua, joilla on mahdollisuus pyörähtää ympäri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskylässä treenaa yksi Suomen parhaista Counter-Strike-joukkueista – "Treenitila saatiin JAMKilta, eikä parempaa voisi toivoa"

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.