Rikos kiehtoo läpi vuosikymmenten

Kolmeosainen minisarja Totuus Alisonista (Place of Execution) on peruslaadukas brittiläinen draamajännäri. Järkeä löytyy, ja juonessa on mukavasti mysteereitä käärittynä mysteereihin.

Tarina sijoittuu kahteen aikatasoon. Vuonna 1963 kolmetoistavuotias tyttö katoaa salaperäisesti. Tämä on pikkupaikkakunnalla iso juttu. Tapausta selvittää innokas nuori rikostutkija George Bennett (Lee Ingleby).

Toimittaja Catherine (Juliet Stevenson) tekee nykyajassa dokumenttia kadonneen teinitytön tapauksesta. Bennett (Philip Jackson) on yhä hengissä ja aluksi myös mukana dokumenttiporukassa. Lopulta Bennett kuitenkin ilmoittaa, että hän haluaa siitä eroon.

Catherine ja katsoja haluaa tietenkin tietää, miksi? Mikä on totuus Alisonista?

Totuus Alisonista
TV1 klo 22.10

Kadonneet palaavat uniin

Palkittu dokumenttielokuva Barzakh seuraa tshetshenialaisia perheitä, joiden pojat ovat kadonneet. Dokumentti on surullisella tavalla surumielisen kaunis. Vaikka kyse on todellisista ihmisistä, visuaalisesta tyylistä ja verkkaisesta temposta tulee mieleen Aki Kaurismäki. Ja kappas vaan, Aki Kaurismäki onkin dokumentin tuottaja.

Sodasta toipuvassa tshetshenialaisessa kaupungissa eräs mies katoaa. Jokapäiväisen elämän jatkuessa omaisiaan etsivät ihmiset joutuvat maailmaan, jossa kohtaamiset ennustajien ja oikeusoppineiden, kiduttajien ja kidutettujen, salaisten vankiloiden ja myyttisten järvien kanssa arkipäiväistyvät.

Kun kadonneet palaavat omaisten unissa, heidän kerrotaan tulevan Barzakhista - elävien ja kuolleiden välissä sijaitsevasta maasta.

Dokumenttiprojekti: Barzakh
TV2 klo 22.05

Steve Jobs, mies i:n takana

Olet ollut todella merkittävä ihminen, mikäli sinusta tehdään tv-ohjelma heti kuolemasi jälkeen. Ranskalainen dokumentti Kuinka Steve Jobs muutti maailman nähdään 1,5 kuukautta Jobsin kuoleman jälkeen.

Steve Jobsia kutsuttiin kuolemansa jälkeen usein virheellisesti keksijäksi. Jobs oli visionääri ja liikemies. Hän ei keksinyt mitään, vaan jalosti muiden keksintöjä haluttavaan muotoon. Siten Jobs todellakin muutti maailmaa, siinä ei ole mitään liioittelua.

Wayne Gretzky kertoi aikoinaan menestyksen salaisuuden olevan se, että ei pidä mennä sinne, missä kiekko on, vaan sinne, minne kiekko menee seuraavaksi. Jobs teki juuri näin. Jobs näki ihmisten tarpeet ennen kuin he itse niitä tajusivat.

Jobs osasi innostaa ja motivoida ihmisiä. Mutta jos homma ei mennyt mielen mukaan, pimeä puoli nousi esiin. Steve Jobs oli bisneselämän rock-tähti, jonka jokainen julkinen esiintyminen oli Tapahtuma.

Kuinka Steve Jobs muutti maailman
MTV3 klo 18.00

Hauska tappaa vanha tuttu

Idea tehdä tv-sarja sympaattisesta sarjamurhaajasta ei olisi ainakaan itseäni paperilla innostanut. Silti makaaberista Dexteristä tuli laatu- ja menestyssarja. Canal+:lla alkaa Dexterin kuudes tuotantokausi.

Juuri nyt Dexterin (Michael C. Hall) elämässä on tyyni vähäverinen vaihe. Mies odottaa innolla high schoolin luokkakokoustaan. Pian veri, tietenkin, virtaa jälleen.

Dexter
Canal+ Series klo 21.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.