Rocksmith 2014 Edition

Erilaiset musiikkipelit nousivat 2000-luvun alkuvuosina hurjaan suosioon. Vaikka peligenren suosio on sittemmin romahtanut, markkinoilla nähdään silloin tällöin loistavia lajityypin uutuuslanseerauksia.

Rocksmith 2014 on juuri tällainen. Se on pelinä verrattavissa lähinnä tunnettuihin Guitar Hero -sarjan tuotoksiin, mutta samaan aikaan tämä rinnastus on uutuuspelin karkeaa aliarviointia.

Siinä missä Guitar Hero -sarjan peleissä soitetaan viidellä napilla varustettua muovista kitarapeliohjainta, Rocksmithissä soittimena on aito kitara. Peliohjaimeksi käy vaikka naapurin Fender, sillä erillisen adapterin avulla pelikonsoliin voi liittää valmistajan mukaan minkä tahansa tavallisen sähkökitaran.

Rocksmithin suurin etu Guitar Heroon on pelin luonteessa: turhanpäiväisen nappularallin sijaan pelin tarkoituksena on oikeasti oppia kitaran soittoa. Tavoitteeseen on kuitenkin päästy kunnialla, sillä pelin viihdearvo on loistava ja tekninen toteutus ongelmaton.

Laadukkaan kokonaisuuden kruunaa laaja kattaus kitaramusiikin superhittejä: mukana on niin Alice Cooperia ja Def Leppardia kuin REMiä ja Panteraakin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.