Romantikolla on tappava kosketus

Sub uusii romanttisen draamasarjan Pushing Daisies, joka sisältää myös fantasiaa, jännitystä ja huumoria. Sarja on sangen mielenkiintoinen ja poikkeaa mukavasti massasta. Mutta kyynikoille se ei sovi.

Piirakkamestari Nedillä (Lee Pace) on erikoinen kyky. Hän pystyy kosketuksellaan herättämään kuolleet henkiin, mutta vain minuutiksi. Jos tästä säännöstä lipsutaan, kuolee joku muu lähettyvillä oleva ihminen. Ned käyttää kykyään erilaisten mysteereiden, usein rikosten selvittämiseen. Supervoimansa vuoksi Ned ei pysty koskettamaan lainkaan suuresti rakastamaansa elämänsä naista (Anna Friel).

Pushing Daisies on kiltillä tavalla makaaberi aikuisten romanttinen satu. Sarja tapahtuu maailmassa, joka on täynnä kirkkaita värejä ja erikoisia yksityiskohtia. Ihmisetkin ovat enemmän tai vähemmän vinksallaan.

Pushing Daisies
Sub klo 00.30

Sydämen asialla, yleisön pyynnöstä

Rakastettu pitkäikäinen brittidraama Sydämen asialla (Heartbeat) palaa TV1:lle vielä kahden esityskauden ajaksi, tosin vain uusintana. 17. ja 18. kaudessa on kummassakin 24 jaksoa.

Poliisiasemalle saapuu töihin uusi mies, Joe Mason (Joe McFadden). Vaikka Joe on hyvä poliisi, kaikki eivät hänen moderneista tutkintatavoistaan pidä. Lisäksi mies viihtyy epäilyttävän hyvin yksinään.

Yleensä kylän rikokset ovat sangen pienimuotoisia. Mutta pian paikkakuntaa kohtaa suuri tragedia, joka muuttaa monta asiaa. Avoimesti nostalgisen ja sympaattisen sarjan tapahtumat sijoittuvat 1960-luvulle. Sarjan dvd-boksin täytyy olla melkoinen möykky, koska se koostuu 274:stä vajaan tunnin mittaisesta jaksosta.

SydäMEN asialla
TV1 klo 17.10

Hergé eli kuten Tintti

FST5 seuraa hyvin aikaansa, mikä näkyy näinä aikoina sarjakuvasankari Tintin huomioimisessa. Eilen kanavalla alkoi dokumenttisarja Tintin jalanjäljillä, ja tänään nähdään Tintin luojan Hergén pitkä ja perusteellinen haastattelu vuodelta 1971. Hergé kuoli vuonna 1983.

Nimimerkki Hergén takana oli belgialainen sarjakuvataiteilija Georges Rémi. 24 sarjakuva-albumissa seikkailleen Tintin hän loi vuonna 1929. Tintin seikkailut syntyivät pitkälti Hergén omien elämänkokemusten innoittamina.

Dok: Tintti ja minä
FST5 klo 22.00

Tappava valhe muutti historiaa

Irakilainen kemianinsinööri tuli Saksaan pakolaisena vuonna 1999. Hän väitti työskennelleensä Saddam Husseinin joukkotuhoaseiden parissa. Tekaistulla jutulla oli kohtalokkaat seuraukset, sillä Yhdysvallat aloitti YK:n tuella Irakin sodan insinöörin kertomuksen perusteella.

Saksan YK-lähettiläs varoitti amerikkalaisia luottamasta liikaa yhden ihmisen sanaan, mutta ulkoministeri Colin Powell siteerasi insinöörin kertomusta pitämässään puheessa YK:ssa 2003. Moni piti puhetta alkusoittona Irakin sodalle. Sittemmin Powell on nimittänyt puhettaan tuskalliseksi muistoksi, joka tahraa hänen mainettaan lopun elämäänsä.

Insinööri myönsi sittemmin keksineensä itse jutun joukkotuhoaseista. Valehtelu maksoi satojen tuhansien maamiestensä hengen.

Ulkolinja: Valhe,
joka aloitti sodan?
TV1 klo 21.50

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.