Romeo ja Julia liittyvät jengeihin

Kymmenen Oscarin voittaja, musikaali West Side Story (1961) tuntuu nykyään tyylillisesti vanhentuneelta, mutta musikaalina homma toimii yhä komeasti. Yle Teemalla West Side Storyä muistellaan kahden ohjelman verran.

Aluksi nähdään luonnollisesti lähes 2,5 tuntia kestävä elokuva. Sen jälkeen vuorossa on dokumentti Bernstein ja tähdet studiossa.

Se ei kerro kyseisen elokuvan tekemisestä, vaan West Side Story -levytyksestä vuonna 1985. Johtajana toimii säveltäjä itse, Leonard Bernstein, solisteinaan maailmankuulut oopperatähdet Kiri Te Kanawa ja José Carreras.

Teemalauantai:
West Side Story
Yle Teema klo 21.00

Stephen Fry ja Gutenberg


Pyrin näkemään kaiken, missä brittikoomikko ja -näyttelijä Stephen Fry esiintyy pelkästään siksi, että siinä esiintyy Stephen Fry. Mikä karisma, mikä äly, mikä mahtava huumorintaju! Miehen puheäänikin on silkkaa samettia. Fry isännöi Tiededokumenttia Painokoneen tarina .

Johannes Gutenberg keksi painokoneen irtokirjasimineen 1400-luvun puolivälissä. Tämä muutti maailmaa perusteellisesti. Äkkiä painettu sana olikin myös massojen tavoitettavissa. Sivistys, tieto ja kirjallisuus lähtivät leviämään aivan uudella tavalla. Stephen Fry seuraa Gutenbergin jalanjäljillä ympäri Eurooppaa.

Tiededokumentti:
Painokoneen tarina
Yle Teema klo 17.15

Jay tekee Samista Katen

Haluaisitko näyttää suosikkijulkkikseltasi? En minäkään, koska en fanita Woody Allenia, Michael Moorea ja Bob Dylania heidän ulkonäkönsä vuoksi, vaan ihan muista syistä. Ilmeisesti jotkut kuitenkin ajattelevat toisin, ainakin tauolta palaavasta E! Entertainment -ohjelmasta Julkkis-stailaus päätellen.

Hollywoodissa vaikuttava meikkitaiteilija Jay Manuel tekee taviksista julkkisten näköisiä. Ai, miksikö? Öööö... en osaa sanoa. Ehkä siksi, että se on mahdollista. Tänään muodonmuutokseen pääsee Samantha, joka fanittaa Kate Hudsonia.

E! Entertainment:
Julkkis-stailaus
Sub klo 14.30

Brittihuumoria ja vähän autojakin

BBC:n legendaarisen auto-ohjelman Top Gear ovat löytäneet monet myös heistä, joille autot eivät merkitse mitään muuta kuin keinoa siirtyä paikasta toiseen. Mutta Top Gearin tarjoama brittihuumori ja -tyyli ovat mainiota viihdettä. Juontajat Jeremy Clarkson, Richard Hammond ja James May muodostavat mainion kolmikon, jonka keskinäistä hyvätahtoista naljailua ja kamppailua seuraa ilokseen. Tänään esittelyssä on mm. klassisia luksusautoja sekä uusi versio ketunmetsästyksestä.

Top Gear
MTV3 klo 16.55

Rauhaa maailmaa, edes vähäksi aikaa

Tavoitteita aina pitää olla, joskus mahdottomiakin. YK:n Peace One Day -tapahtuman tavoitteena on maailma ilman väkivaltaa ja sotia - edes yhtenä päivänä vuodessa. Dokumentti Day After Peace kertoo tarkemmin, mistä oikein on kysymys. Ohjelma ei ole pelkkää YK-propagandaa, vaan mukana on myös ihmisiä, jotka epäilevät koko projektin olevan pelkästään teoreettista huuhaata. Hollywood-tähdistä mukana ovat joka paikkaan ehtivä Angelina Jolie ja Peace One Day -lähettiläs Jude Law.

Day After Peace
MTV3 klo 11.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.