Rumban julkaisija osti Soundin

Viihdemediayhtiö Pop Media on ostanut Soundin liiketoiminnan A-lehdet Oy:ltä. Kauppa sisältää lehden kustannusoikeuksien lisäksi soundi.fi-verkkosivuston. Muun muassa Rumbaa kustantava Pop Media julkaisee kaupan jälkeen lähes kaikkia kotimaisia pop-musiikkilehtiä.

Soundi on vuonna 1975 perustettu musiikkilehti, jonka sisältö keskittyy pääosin kotimaiseen rockmusiikkiin. Ostetun liiketoiminnan liikevaihto on noin miljoona euroa.

– Kauppa vahvistaa asemaamme Suomen johtavana musiikin ja elokuvan sisällöntuottajana. Viime vuosina liiketoimintamme fokus on ollut erityisesti digitaalinen sisällöntuotanto ja vahva Soundi-brändi hyödynnetäänkin digimedioissamme. Tavoitteemme on olla markkinajohtaja myös mobiiliuutisissa elokuvan, musiikin ja pelien aihealueilla. Tällaisen kaupan synergiaetuja ei tarvitse erikseen luetella, sanoo Pop Media Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Häkkinen.

Tavallista musiikkilehtien lukijaa kiinnostanee enemmän se, että miten paljon myös perinteisempää rockmusiikkia ansiokkaasti huomioinut Soundi onnistuu säilyttämään sisältöjään uudessa omistuksessa. 1990-luvulla vielä rocklehtenä profiloitunutta Rumbaa on viime vuosina muokattu voimakkaasti musiikin tuoreimpia trendejä seuraavaksi julkaisuksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.