Ruotsin miljönääriäidit jatkuvat uusin jaksoin

Ruotsin miljonääriäidit

Liv klo 21.30

Kaikkihan meistä toisinaan miettivät, millaiselta barbi näyttää keski-iässä ja sen jälkeen. Tämä Selviää seuraamalla Ruotsin miljonääriäitejä. Sarja jatkuu neljännen kauden uusin jaksoin. Keski-ikäinen barbi muuten näyttää aivan yhtä muoviselta kuin nuorenakin, mutta vielä epätodellisemmalta.

Neljännellä tuotantokaudella Maria Montazamin, Agnes-Nicole Smithin ja Isabel Adrianin seuraan liittyy uusi botox-kasvo, Gunilla Persson. Näillä kaikilla naisilla on paljon rahaa ja vapaa-aikaa, ylisuuri ego ja pinnallinen luonteenlaatu.

Mitään kovin mielenkiintoista naiset eivät koskaan tee, joten syy tämän sarjan olemassaoloon ja suosioon on itselleni suuri arvoitus. Ilmeisesti joitakin meistä viehättää muiden ökyelämän sivusta seuraaminen.

 

Ulkolinja: Krisis –

Kreikan tuska

TV1 klo 22.55

Illan Ulkolinja on syksyllä 2011 valmistunut katsaus nuorten kreikkalaisten näkemyksiin maansa henkisestä tilasta. Haastattelussa ovat vasemmistohenkiset nuorisojärjestöjen edustajat, nuoret yrittäjät ja siirtolaiset. Loistavasta historiasta ei ole paljoa iloa, kun korruptoituneet poliitikot ovat tuhlanneet nuorten tulevaisuuden.

 

Olivian armoilla

Liv klo 22.30

Toinen Liville uusin jaksoin palaava sarja on brittiläinen piilokameraohjelma Olivian armoilla (Dirty Sexy Funny). Piilokameraohjelmat tuskin juuri ketään suuremmin innostavat, mutta Olivia Leen ohjelmassa on keskivertoa enemmän järkeä. Piilokamerajaksot ovat tavallaan myös sketsejä, ja ne ovat toisinaan aika hauskoja.

Usein piilokameratemput liittyvät nimenomaan naiseuteen, tai ainakin yleiseen käsitykseen naisen elämästä. Aloitusjaksossa hieroja saa kosketusaran asiakkaan, pikkuhousut aiheuttavat oudon tulehduksen ja tarjoilija joutuu koville, kun asiakas vaatii kalapuikkoja.

 

Historiaa: Juutalaislasten pelastajat

TV1 klo 19.00

Natsit surmasivat 1,5 miljoonaa juutalaislasta, ja vain muutama kymmenen tuhatta selvisi hengissä erilaisten piilopaikkojen turvin. Epätoivoiset vanhemmat koettivat kaikin keinoin piilottaa lapsiaan ja uskoivat heidät usein ventovieraiden pelastajien suojiin tietämättä, näkisivätkö heitä enää ikinä.

Historiadokumentissa kerrotaan kolme tarinaa siitä, kun lapsuus kuluu erossa perheestä natseja paeten. Naiset kuvailevat koskettavasti lapsuuttaan, vaaroja ja suurta rohkeutta sota-aikana, joka vaikuttaa edelleen heidän elämäänsä.

 

Silminnäkijä: Kalevipojat myytävänä

TV2 klo 22.10

Sieltä ostetaan, mistä halvimmalla saadaan. Tämä periaate aiheuttaa pitkän päälle runsaasti ikävyyksiä varsinkin rakentamisessa. Silminnäkijä-dokumentti Kalevipojat myytävänä kertoo Suomessa työskentelevistä virolaisista rakennustyömiehistä.

Teoriassa ulkomaalaiselle työntekijä kuuluu sama palkka kuin suomalaisellekin, mutta käytäntö on usein aivan muuta. Monet ovat joutuneen tekemään raskasta työtä jopa ruokapalkalla. Myös asuinolot ovat usein epäinhimilliset ja kohtelu muutenkin karua. Virolaisilla rakentajilla on ironinen sanonta: Viimeinen palkka kuuluu isännälle.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.