Saamelaiset valtaavat Helsingin

Enpä ole aiemmin saamelaisia ja huumoria mielessäni yhteen liittänyt, vaikka heilläkin varmasti huumorintajua on. Uusi kahdeksanosainen viihde- ja huumorisarja Märät säpikkäät on rohkea veto.

Lapin pocahontakset Suvi West ja Anne Kirste Aikio ovat sanavalmiita ja räväköitä nuoria naisia. He saapuvat Helsinkiin tutustumaan valtaväestöön ja heidän tapoihinsa. Ohjelma yhdistää faktaa ja fiktiota, esimerkiksi haastatteluja, sketsejä ja musiikkiparodiaa.

Sarjassa on nopea tahti, ja juontajapari on todella energinen. Saamelaisvähemmistön asema on hyvin esillä, mutta sarja on tietenkin tehty kaikille suomalaisille.

Märät säpikkäät
TV2 klo 21.00

Nuoriso tenttii pressaehdokkaita

Presidentinvaalien ensimmäinen äänestyskierros käydään 22. tammikuuta, joten ehdokkaiden loppukiri on jo alkanut. TV1 esittää tänään hieman erilaisen vaaliohjelman. Suora presidentinvaalitentti lähetetään Järvenpään lukiosta, missä mukana ovat kaikki ehdokkaat ja tuhat opiskelijaa. Juontajina toimivat Jan Andersson ja Kirsi Skön. Myös lukiolaiset pääsevät esittämään kysymyksiä.

Presidentinvaalit 2012
TV1 klo 21.05

Pieni orpotyttö suuressa talossa

Uusintana nähtävä BBC:n näyttävä epookkidraama Kolea talo (Bleak House) perustuu Charles Dickensin romaaniin. Orpotyttö Esther (Anna Maxwell Martin) määrätään John Jarndycen (Denis Lawson) holhoukseen. Esther muuttaa synkkään kartanoon nimeltään Bleak House.

Kolea talo
Yle Teema klo 19.00

Tv-fantasiaa komeimmillaan

TV2:n lukuisten uutuussarjojen illan päättää HBO:n komea fantasiadraama Game of Thrones. Sarja perustuu suositun George R.R. Martinin romaanisarjaan Tulen ja jään laulu.

Tapahtumapaikka on Westerosin mantere, jonka seitsemästä mahtisuvusta on vallassa yksi kerrallaan. Lukuisiin monimutkaisiin juonikuvioihin on turha tarkemmin mennä.

Sarjassa näkyy iso raha ja kunnianhimo. Toteutus on aikuismaisen vakavamielinen, joten seksiä ja väkivaltaa on mukana ihan mukavasti.

Game of Thrones
TV2 klo 22.05

Ongelmanuoret testaavat Kakolaa

Kuusi rötöstelevää 15-17-vuotiasta tyttöä saa kahdeksan päivän ajan kokea millaista elämä kaltereiden takana on. Tarkoituksena on saada heidät hylkäämään holtiton päihdekäyttäytyminen ja rikokset, sekä välttämään oikea vankila.

Kaikilla tytöillä on jo lukuisia kohtaamisia sosiaalihuollon ja virkavallan kanssa. Heti Kakolaan saavuttuaan tytöt joutuvat luopumaan henkilökohtaisesta omaisuudestaan ja alistumaan järjestyssääntöihin. Edes vessaan ei pääse ilman vartijan lupaa.

Kakola
TV2 klo 21.25

Vinoa huumoria Isosta-Britanniasta

Surrealismi on merkittävä osa brittiläistä huumorintajua. BBC:n sketsisarja Väärä ovi (The Wrong Door) vie ilmiön äärimmilleen. Sarja voi kolahtaa todella kovaa, tai mennä täysin yli hilseen.

Tapahtumat sijoittuvat vaihtoehtomaailmaan, joka on yhdistelmä realismia ja. . . paremman termin puuttuessa, fantasiaa. Luonnonlakien sijaan jyräävät huumorin lait. Tämän mahdollistaa aivan reikäpäinen animaatiotekniikan käyttö. Huumorissa on ronski ote, eikä panttivankeja oteta.

Väärä ovi
TV2 klo 20.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.