Saara hankki töistä vapaata päästäkseen katsomaan uutta Star Warsia

Star Wars: The Force Awakens -elokuva esitettiin Suomen ensi-illassa tänään, keskiviikkona, varttia vaille yksitoista aamupäivällä. Jyväskylän Fantasiaan oli saapunut paikalle suuri joukko uskollisia faneja.

– Tulin katsomaan elokuvaa, kun sain töistä vapaata. Olen katsonut kaikki aiemmat elokuvat varmaan sata kertaa, Star Wars -T-paitaan pukeutunut Saara Tapaninen kertoo.

Paikalla oli myös muutamia muita teemaan sopivasti pukeutuneita, muun muassa mustiin viittoihin ja kylpytakkeihin sonnustautuneita faneja.

Jyväskylän ja Kuopion Finnkinon teatteripäällikkö Mikko Vehmas kertoo, että Star Wars -elokuvaa esitetään Jyväskylässä tänään, keskiviikkona, kymmenen näytöstä. Seitsemän näistä on 3D-näytöksiä.

– Lisäsimme tälle päivälle yhden näytöskierroksen lisää, yleensä ensimmäinen elokuva alkaa vasta kello 12. Halusimme, että mahdollisimman moni voi nähdä elokuvan tänään, Vehmas sanoo.

Vehmaksen mukaan kaikki ensi-ilta-päivän näytökset Jyväskylässä ovat lähes loppuunmyytyjä, mutta muutamia hajapaikkoja vielä löytyy.

Star Wars: The Force Awakens aloittaa kolmannen Tähtien sota -trilogian. Se on jatkoa Jedin paluu- elokuvalle. Uuden elokuvan tapahtumat sijoittuvat 30 vuotta Jedin paluun jälkeiseen aikaan.

Rooleissa nähdään muun muassa Harrison Ford, joka näytteli Tähtien sota -elokuvien ensimmäisessä trilogiassa 1970- ja 1980-luvuilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kriitikko nautti elokuvasta: Star Wars tekee komean paluun

Star Wars: The Force Awakens