Saints Row IV Volation Inc.

Hyvien puolelle siirtynyt katujengi Saints Row jahtaa terroristeja Lähi-idässä. Kohti USA:ta ammuttu ohjus puretaan ilmassa. Saints Rown jäsen, mies tai nainen, valitaan Yhdysvaltain presidentiksi. Avaruusolennot saapuvat, valloittavat maan ja pistävät presidentin virtuaalivankilaan.

Tämä tapahtuu Saints Row IV:n 20 ensimmäisen minuutin aikana. Tästä voi tyhmempikin päätellä, että kyseessä ei ole vakavamielinen peli.

Ei todellakaan. Tapahtumat sijoittuvat Bostonia muistuttavaan kaupunkiin, joka siis sijaitsee virtuaalitodellisuudessa. Koska näin on, mikä tahansa on mahdollista, myös luonnonlakien rikkominen.

GTA-kopiona aloittanut Saints Row -sarja löysi kolmososassa sekopäisen tyylinsä ja jatkaa samalla linjalla. Mikä tahansa on sallittua, kunhan se vain on viihdyttävää. Huono maku, seksi ja väkivalta ovat kunniassaan.

Pelialue on virtuaalinen hiekkalaatikko, josta löytyy valtavasti tekemistä. Osa tehtävistä vie tarinaa eteenpäin, osa on mukana vain huvin vuoksi.

On riemukas kokemus viskoa vihollisia autoilla ja hypätä pilvenpiirtäjän yli. Minä ainakin valitsen milloin tahansa mieluummin hauskuuden kuin ennätysmäärän pikseleitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.