Sairaalavuoteelta sisulla takaisin normaaliin elämään – jyväskyläläinen bloggaaja ehdolla vuoden tulokkaaksi

Ehdokkuus on jo voitto.

Tätä mieltä on Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyä opiskeleva Henna Haarala, 22. Hänen bloginsa Rakkaudella Henna on päässyt ehdolle Vuoden tulokkaaksi Inspiration Blog Awardseissa. Saavutus on merkittävä, sillä Suomessa on tuhansia blogeja. Ehdolle pääsi vain 15 blogia per kategoria, joten Haaralalla on syytäkin olla onnellinen.

– Ehdokkaat valittiin lukijoiden äänillä, joten kiitos heille jo tässä vaiheessa.

Yleisö äänestää myös voittajat. Äänestys päättyy 5.4. ja se löytyy osoitteesta www.inspirationblogawards.com/ehdokkaat/.

Palkitsemisgaala on Helsingissä huhtikuun 14. päivä. Inspiration Blog Awardsissa palkitaan bloggaajien lisäksi muitakin somepersoonia, kuten tubettajia ja instagrammaajia. Gaalailta vastaa elokuvien Jussi-gaalaa tai musiikkimaailman Emma-gaalaa, jossa alan Suomen huiput ovat paikalla.

Sisulla kivuista huolimatta

Haarala on kirjoittanut blogiaan Keskisuomalaisen Stoori.fi-blogiyhteisössä. Se on avoin alusta, johon melkein kuka tahansa voi perustaa blogin. Haarala ryhtyi alunperin kirjoittamaan Pokemon GO -blogia, mutta se ei pitemmän päälle häntä kiinnostanutkaan. Kahden postauksen jälkeen aiheeksi vaihtui lifestyle, jonka alla voi kirjoittaa laajemmin elämän ilmiöistä.

Blogi on vasta alle kaksi vuotta, mutta se on löytänyt jo paljon vakilukijoita. Haarala kirjoittaa rehellisesti elämästään, joka ei ole aina ollut helppo. Blogi sai alkunsakin tilanteessa, jossa Haarala oli menettänyt liikuntakykynsä selkäydinkasvainleikkauksen jälkeen. Sitkeydellä hän taisteli itsensä jalkeille ja vaikka kärsii jatkuvista kivuista, pystyy esimerkiksi neulomaan ja tekemään käsitöistään kiinnostavia päivityksiä.

Normaali elämä opiskeluinen sujuu myös, kun vain muistaa järjestää aikaa lepäämiseen. Aina se ei ole helppoa: pisin koulupäivä on tällä hetkellä 12 tuntia. Sellaisena päivänä ei blogata.

Blogissa kysymyksiin vastauksia

Bloggaaminen ei ole Haaralalle pelkkää ajanvietettä, vaan siitä on tullut osittain jo työ. Hän saa Stoori.fi:ltä pientä palkkiota ja lisäksi jotkut yhteistyökuviot ovat rahanarvoisia. Haaralan suunnitelmissa onkin kevytyrittäjyys ja toiminimen perustaminen.

Siinäkin mielessä blogin pitäminen on työtä, ettei siitä voi lomailla miten haluaa. Lukijat ovat tottuneet saamaan uuden postauksen tiuhaan ja kävijämääriä on helppo tarkkailla Google Analytics -ohjelman avulla.

– Jos on viikkokin taukoa, sen huomaa selvästi tilastoissa. Joitakin postauksia toki voi kirjoittaa etukäteen ja ajastaa julkaisun, mutta mieluiten kirjoitan ilman ajastusta. Lukijoita eniten kiinnostavia aiheita ovat käsityöohjeet ja sairaalajutut, vähiten klikkauksia saavat perusarkihöpöttelyt, Haarala sanoo.

Kirjoittajakoulutuksessa aikoinaan saatu ohje on osoittautunut hyväksi.

– Kannattaa kirjoittaa sellaista, mikä tarjoaa lukijalle vastauksen johonkin kysymykseen.

Eniten blogeja luetaan aamulla kello 8–9, kun ihmiset avaavat kännykän aamukahvilla. Toinen piikki on ruokatunnin aikoihin 11–12 ja kolmas illansuussa 16–18, kun töistä on saavuttu kotiin. Bloggaajat tietävät ajoittaa julkaisut noihin aikoihin.

Rakkaudella Henna on blogit.fi-sivuston listauksessa sijalla 94. Blogeja on siellä noin kuusituhatta, joten sijoitus on hyvä.

– Minulla on kunnianhimoinen tavoite: olla 20:n luetuimman joukossa.

Gaala-asuun liittyy tarina

Parin viikon päässä häämöttävään Blog Awards -gaalaan on kutsuttu kaikki ehdokkaat.

Haaralan gaala-asuun liittyy mukava tarina. Kiitollisuuden osoituksena lukijoilleen hän päätti lahjoittaa asunsa yhden illan käytön jälkeen jollekin, jolla ei ehkä ole varaa hankkia juhlapukua, mutta sellaista tarvitsee. Hyvä poiki hyvää.

– Minuun otti yhteyttä eräs kotimainen suunnittelija, joka oli lukenut lahjoituksesta blogistani. Hän halusi kantaa kortensa kekoon ja suunnitella puvun, Henna Haarala kertoo.

Rakkaudella Henna -blogi löytyy täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .