Sami Kettunen neuvoo urheiluseuroja: "Hyvää taloutta seuraa hyvä tulos"

Huippu-urheilija Atte Kettusen isä on seisonut tunteja pakkasessa ja makkaranpaistossa.

Ceili Oy:n toimitusjohtajana 1. maaliskuuta aloittava Sami Kettunen tuntee jyväskyläläistä urheiluelämää kahdella tasolla. Hän on urheilijaperheen isänä paistanut osansa talkoomakkaroista sekä penkkiurheilijana nähnyt keskisuomalaisen urheilun nousuja ja laskuja.

Perheen tunnetuin urheilija on yhdistetyn lahjakkuus Atte Kettunen.

 

Koska Sami Kettunen on lisäksi talouden asiantuntija, hän oikea mies vastaamaan kysymykseen, miksi koemme nyt seurajoukkueiden konkursseja?

– Suurin syy seurojen talousongelmiin on siinä, että hirveästi vilpitöntä tahtoa menestyä mutta talouden perusteet eivät ole kunnossa. Pitäisi lähteä liikkeelle talouden ehdoilla.

– Seurojen pitäisi aivan uudella tavalla miettiä esimerkiksi sponsorointi. Nykyisin ei enää riitä, että firman logo näkyy peliasussa. Pitää miettiä, mitä kaikkea muuta se yhteistyö voi olla. Sponsorin pitää saada hyötyä investoinnilleen, Kettunen sanoo.

Kirin ja JJK:n tapahtumien jälkeen Kettunen ottaa kaksi hyvää esimerkkiä.

– Kirittärissä tehdään nyt töitä oikeaan suuntaan. Uusi johtokunta ymmärsi, että talouden pitää kantaa. Hyvä talous tuo hyviä pelaajia ja menestystä ja syntyy positiivinen kierre. Toinen hyvä esimerkki on JKU. Seura kiinnostaa tällä hetkellä kotimaisia yleisurheiluhuippuja ja talous hoidetaan hyvin.

Kettunen on auttanut Kirittäriä some-viestinnässä. Suhde pesäpalloon on luonteva, koska hänen kaksi muuta poikaansa pelaavat pesistä, toinen Hyvinkään Tahkossa Superia ja toinen Kiri&Kirittäret junioreissa sekä Laukaan Urheilijoiden Ykköspesis-joukkueessa.

Hippos-hanketta Kettunen pitää hienona, mutta hänen mielestään pesäpallostadionin kohtalo pitää ratkaista samalla.

– Pitää uskaltaa investoida stadioniin, koska täällä pelataan huippupesistä ja huippu-urheilu tarvitsee huippuolosuhteet.

Lopuksi Kettunen nauraa, että lasten urheiluharrastus on poikinut hänen kohdallaan ainakin yhden asian.

– Jos ei muuta niin olen oppinut paistamaan makkaraa aina Hyvinkään Pihkalaa myöten.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .