Satu Tuomisto on Miss Suomi

Jo ennen kilpailua todennäköisenä voittajana pidetty akaalainen Satu Tuomisto, 21, valittiin sunnuntai-iltana uudeksi Miss Suomeksi. Kaupan alaa opiskeleva Tuomisto työskentelee opintojensa ohessa vaatemyyjänä, mallina ja yrittäjänä. Kilpailun voiton lisäksi hän nousi lehdistön ihannetytöksi.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi kruunattiin tamperelainen Susanna Mustajärvi, 19, ja toiseksi perintöprinsessaksi haukiputaalainen Jaana Taanila, 18. Katsojien äänestämänä suosikkina palkittiin Johanna Ahlbäck, 19, Paraisilta.

Ainakaan vedonlyöjät eivät voi pitää Tuomiston voittoa suurena yllätyksenä. Kansainväliset vedonlyöntitoimistot lupasivat hänelle ennen finaalilähetystä ylivoimaisesti pienimpiä kertoimia.

Tuomiston tausta aiheutti kohua ennen kilpailua. Hän on tanssinut Martina Aitolehden Dazzling Ladies -nimisessä ryhmässä. Ryhmän esitystä pidettiin joissain yhteyksissä missille sopimattoman seksikkäänä. Tuomisto kertoi missikisojen aikana eronneensa ryhmästä. Hän itse perusteli eroaan työkiireillä ja sanoi, ettei se liittynyt keskusteluun julkisuudessa.

Virtolainen kosmetologiopiskelija Hanna-Maria Manner, 19, ei selvinnyt kisassa kolmen parhaan joukkoon. Lapset kuitenkin äänestivät hänet suosikikseen, kun missiehdokkaat vierailivat finaalilähetyksessä päiväkodissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.