Scandinavian Music Group 24.4.2004

Koskahan Scandinavian Music Groupin yhteydessä voidaan lakata mainitsemasta nimeke Ultra Bra? Ei ilmeisesti vielä. UB:n jäsenistä koottu pieni yhtye tekee toki edeltäjäänsä nähden erilaista, uudistunuttakin rockmusiikkia, mutta ne kannukset on edelleen hankittu ennen SMG:n perustamista. Bändin debyyttilevy Onnelliset kohtaa (2002) oli jonkinmoinen menestys näyttävästi edesmenneen Ultra Bran ansiosta.

Mutta nyt toisen levyn välimaastoon edennyt Scandinavian Music Group joutuu yhä enemmän tulemaan toimeen omillaan. Eikä Tanssisali ei ollut lauantaina lähimainkaan täynnä. Puolustukseksi sanottakoon, että paikalla ollut yleisö oli hyvin vastaanottavaisella tuulella.

Niukka katsomo oli sääli, sillä Scandinavian Music Groupilla on rautainen tahto tehdä rockia, jota ei ole tarkoitettu pienille tai väljille yleisöille. Musiikin mahtipontisuus tähtää avarille areenoille periaatteella suurempi parempi. Soittoa luotsaavat Joel Melasniemen kitarat ja pitkälti niihin perustuvat sävellykset. SMG perustuu niin ikään kovaa ja korkealta soittamiseen. Muusikot Terhi Kokkonen: laulu, Joel Melasniemi: kitara, Antti Lehtinen: rummut, Anssi Växby: basso, Kössi Salokorpi: kitara ovat kokeneita ja vähintään luotettavia.

Erityisesti laulaja Terhi Kokkosen tulkinta antaa musiikille vivahteen herkkyyttä ja se myös merkittävimmällä tavalla erottaa SMG:n muista suomirockin nimistä. Varsin pätevästi soittaneen rumpalin Antti Lehtisen peittelemätön showmentaliteetti teki välispiikeistä stand-up -komediaa. Enimmäkseen se oli hauskaa.

Lavalla kuitenkin kävi ilmi, että persoonallisuutta pitäisi olla vielä lisää. Kappaleista ei lopulta jäänyt kovin paljon käteen: periaatteessa aivan kelvollisesti soineet kappaleet jäivät lopulta hieman tasapaksuiksi. Rohkeasti banaaleihin kertosäkeisiin (Ultra Bran malliin) uskaltautuminen saattaisi tuntuvasti auttaa asiaa.

Oli yhtyeellä hetkensäkin. Niitä olivat ensimmäisiin hitteihin lukeutuva Onnelliset kohtaa sekä Vastusta mua ja Nimikirjaimet. Lopuksi yhtye teki katsomoa kunnioittavat kaksi encorea ja päästi yleisönsä kotiin jotakuinkin tyytyväisenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.