Scribblenauts Unlimited

Uusien pelityylilajien keksiminen on erittäin harvinaista, mutta vuonna 2009 ilmestynyt Nintendo DS -peli Scribblenauts onnistui siinä. Ideana on ratkaista älypähkinöitä tuomalla maailmaan erilaisia esineitä kirjoittamalla niiden nimet virtuaalinäppäimistöllä.

Esimerkki: kissa pitäisi saada alas puusta. Kirjoita ”saha” ja voit sahata puun poikki. Kirjoita ”tikapuut” ja voit kiivetä puuhun kissan luokse.

Scribblenauts Unlimited vie systeemiin vielä pidemmälle. Mukana on myös adjektiivit, ja mielikuvituksella on muutenkin paljon vähemmän rajoituksia.

Kaikkea mahdollista peli ei ymmärrä, mutta yllättävän paljon kuitenkin. Scribblenauts ruokkii pelaajan mielikuvitusta ja haastaa hänet kokeilemaan erilaisia asioita. Auttaisiko hädässä vaikkapa ”punainen zombiseepra”?

Tapahtumat sijoittuvat sivuttain vierivään käsinpiirrettyyn vapaaseen maailmaan. Wii U -versiota voi myös pelata pelkästään ohjainpadissa.

Scribblenauts Unlimited sopisi mainiosti lapsille niin ideansa kuin tyylinsäkin puolesta. Muistan pelanneeni DS-versiota myös suomeksi. Nyt tuota mahdollisuutta ei ole. Homma toimii vain englanniksi. Harmittavaa, mutta teknisesti ymmärrettävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.