Seksi ja huumeet ovat jääneet kauaksi rock'n'rollista

Vuonna 1982 perustettu amerikkalainen heavy metal -yhtye W.A.S.P. herätti suurta pahennusta 1980-luvulla seksuaalisesti provokatiivisilla sanoituksillaan sekä shokeeraavalla lavashow'llaan. Yhtye joutui eritoten Tipper Goren johtaman Parents Music Resource Centerin hampaisiin.

Nykyisin yhtye on siivonnut aktinsa sekä levyillä että lavalla. Shokeeraamisen tilalle on tullut laadukkaiden albumien teon lisäksi myös yhteiskuntavastuuta – ainakin mitä tulee yhtyeen kitaristiin, Douglas Blairiin.

Keskiviikkona ja torstaina 25.–26.9. Blair oli Jyväskylän veturitalleilla, vetämässä ensin bändiklinikkaa ja seuraavana päivänä kaikille avointa kitaraklinikkaa.

Miksi heavykitaristi viettää aikaa nuorison parissa, kun voisi piehtaroida vanhassa kliseessä "sex, drugs and rock'n'roll"?

– Tuo koko stereotyyppi on ollut pilvi, joka leijailee bändin päällä, mutta hylkäsimme kaiken tuon kauan jo kauan sitten. Media näyttää haluavan pitää elossa tuota imagoa W.A.S.P.:sta, vaikka olemme irtisanoutuneet tuollaisesta jo 20 vuoden ajan, Douglas Blair sanoo.

Blair liittyi yhtyeeseen ensimmäisen kerran vuonna 1992, jolloin se julkaisi kriitikoiden kiittämän albumin Crimson Idol, jolla yhtye harppasi pois alatyylisestä rienaamisesta.

– Itse en edes yhdistä mitään paheellista W.A.S.P.:iin, joten enä näe mitään paradoksia tai kummallisuutta siinä, että opetan nuorille musiikkia.

Yhtye ei silti kiellä menneisyyttään.

– Toki meillä edelleen on esimerkiksi keikoilla screeneillä pyörimässä vanhojen videoiden kuvamateriaalia, koska ne ovat kertakaikkisen siistejä. On kivaa juhlistaa bändin historiaa. Nykyisin teemme kuitenki vakavasti otettavaa musiikkia. Lähetysmistapamme musiikkiin on sellainen, että siitä on helppo puhua nuorison kanssa, Douglas Blair kertoo.

Lue lisää Douglas Blairin bändiklinikasta 26.9. Keskisuomalaisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .