Seppo Taalasmaa ei palaa: "Sille roolille on laitettu piste ja se pitää"

Nuorena miehenä Jarmo Koski puntaroi, ryhtyisikö kirjailijaksi, kuvataiteilijaksi vai näyttelijäksi.

– Kaikkea niitä olen tehnyt, mutta näyttelijän työstä tuli lopulta ammatti.

Hän pyrki teatterikouluun Kalle Holmbergin ollessa sen rehtorina. Tie katkesi viimeiseen vaiheeseen. Sisään otettiin kymmenen, Jarmo oli sijalla yksitoista.

– Sitten mulle sanottiin, että ei koululla ole sulle mitään opetettavaa, olet liian valmis. No minä ajattelin, että pitäkää koulunne, Jarmo tuumaa.

– Vähän aikaa yritin olla lehtimies ja opettaja, mutta näyttelin samaan aikaan Ylioppilasteatterissa, josta minut pyydettiin Ahaa-teatteriin. Ja sillä tiellä olen. Teatterikoulua en ole tarvinnut.

Koko kansan tuttu

Koko kansan tuttu Jarmosta tuli television Salattujen elämien kautta. Sarjassa hän näytteli talonmies Seppo Taalasmaata neljätoista vuotta. Viime kuussa nähtiin viimeiset jaksot, joissa hän oli mukana. Ne kuvattiin viime keväänä.

Jarmo poistui sarjasta omasta tahdostaan.

– Tein sarjaa viime vuodet vuosi kerrallaan ja viime keväänä tulin siihen tulokseen, että tämä tie on nähty ja on aika tehdä jotain muuta. Sille roolille on laitettu piste ja se pitää, Jarmo sanoo.

Toisin kuin Jarmo tv-sarjan alkaessa ajatteli, se ei ole estänyt häntä tekemästä muita töitä. Hän on näytellyt teattereissa ja tehnyt dubbauksia animaatiosarjoissa ja -elokuvissa, televisiomainoksissa ja dokumenteissa. Dubbauksista mainittakoon Teletappien Tiivi-Taavi sekä Matka maailman ympäri 80 päivässä -piirrosarjan Passepartou. Jarmo on myös Nalle Puhin virallinen, Disneyn hyväksymä suomenkielinen ääninäyttelijä.

Parasta aikaa hän näyttelee Rauman ja Porin Kaupunginteattereissa Mielensäpahoittaja ja ruskea kastike –näytelmässä, jonka ensi-ilta oli helmikuussa Porissa.

– Olen tehnyt viime vuodet niin hiivatisti töitä, että nyt teen vähän aikaa sitä, mitä itseäni huvittaa. Maalaan edelleen tauluja ja harkitsen myös kirjoittamista, aikanaan lastenohjelmiakin kirjoittanut ja niissä näytellyt Jarmo toteaa.

Avoin työtarjouksille

Jarmo on avoin myös mielenkiintoisille työtarjouksille. Kuka ties hänet nähdään vielä myös televisiossa, vaikka tällä hetkellä hän arvelee olevansa sinne liian ”leimautunut”.

Seppo Taalasmaan rooli on vaikuttanut myös hänen jokapäiväiseen elämään niin, ettei hän ole voinut liikkua julkisilla liikennevälineillä vuosikausiin.

– Tietysti sen voi ottaa kohteliaisuutena, että olen tehnyt sen verran vakuuttavaa työtä, että ihmiset oikeasti uskovat sellaisen henkilön olemassa oloon, Jarmo Koski sanoo ja naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jarmo Kosken tarina: Elämä ennen Seppo Taalasmaata

Uusimmat

Tänään

Julkkiskokki Maija Silvennoinen haluaa voin voina ja miehet miehinä, eikä minään vässyköinä – "Ei ruoka ketään tapa, jos sitä syö järkevästi"

Jyväskyläläislähtöinen Kasperi Kauppinen, 21, laati Selviytyjiä varten taktiikan, jossa olennaista oli valeidentiteetti – jopa paidan väri oli tarkkaan harkittu

Liikunnan Riemun poikakalenteri on täällä taas – tarjolla monipuolinen valikoima "mieskarkkeja"

Nooralotta Neziri säästi kymmenen vuotta asuntoa varten, ja nyt unelma on käymässä toteen – pariskunnan omakotitalo rakentuu Jyväskylään parhaillaan

Kolumni: Tuntematon sotilas -kuunnelma kannattaa kuunnella

Melkein yhtä söpö minipossu kuin Jyväskylän Esteri: Lilou partioi ja viihdyttää San Fransiscon lentoasemalla

KISS esiintyy vielä ainakin kerran Suomessa – End Of The Road -kiertue Helsingissä ensi kesänä

Nelosen tv-keväässä Katja Kätkä kisaa rahapalkinnosta Farmilla – Huutokauppakeisari jatkaa tammikuussa

Muuramelainen isäntä Esko Kaarlenkaski, 75, on haalinut pihapiiriinsä kirahvin ja ties mitä käkkyröitä ja häkkyröitä – katso video

Nyt puhuvat saarijärveläinen Maarit ja toivakkalainen Antti: First Dates -ohjelman treffimme saatiin kiusallisiksi leikkaamalla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.